Contactlenzen

Meekleurende contactlenzen

Genieten in de zon met meekleurende contactlenzen !

Meekleurende of transitions contactlenzen, wat is het?

De Acuvue Oasys with Transitions contactlenzen zijn meekleurende contactlenzen. Deze lenzen zijn uiterst geschikt voor lichtgevoelige ogen. Deze verkleurende contactlenzen verdonkeren naargelang de intensiteit van de blootstelling aan UV- en HEV-licht (High Energy Visible). Meekleurende contactlenzen bieden enerzijds een bescherming tegen het schadelijke UV-licht van de zon. Afhankelijk van de hoeveelheid UV-licht dat de lenzen bereikt, zullen ze verduisteren. Anderzijds bieden deze lenzen meer comfort en verlichting bij digitale apparaten (computer, smartphone, tablet…). Dergelijke schermen sturen HEV-licht (ofwel blauwlicht) uit, wat schadelijk kan zijn voor het oog.

Meekleurende contactlenzen _ Verkleurende contactlenzen

Comfort in verschillende omstandigheden met meekleurende lenzen

Door het automatisch verdonkeren van de Acuvue oasys with Transitions contactlenzen zal je minder gehinderd worden door een vervelende overbelichting. Denk maar aan een mooie wandeling op een zonnige dag. De zon is echter niet de enige bron van fel licht. Bij het rijden met de wagen in de duisternis worden de felle koplampen van tegenliggers vaak als vervelend ervaren. Het verduisterende effect van de verkleurende lenzen zorgt echter voor minder hinder van schitteringen, lichtverstrooiing en halo’s rondom koplampen. Meekleurende lenzen bieden dus ook een scherper zicht en meer comfort ‘s avonds in de auto.

De lenzen bieden echter niet enkel voordelen in de buitenlucht, maar ook binnenshuis. Digitale schermen, zoals een smartphone of een computer, sturen vaak fel licht uit. Vaak brengt dit vermoeide ogen met zich mee. Ook hierbij bieden meekleurende lenzen verlichting en een hoger comfort.

Kortom, de Acuvue oasys with Transitions lenzen bieden meer ontspanning en een zuiverder zicht van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Geschikt dus voor lichtgevoelige ogen.

Specificaties van de contactlenzen

De Acuvue Oasys with Transitions lenzen van Johnson&Johnson zijn zachte, silicone hydrogel contactlenzen. Het is sterk aanbevolen de lenzen steeds 2-wekelijks te vervangen om discomfort en irritaties te voorkomen. De contactlenzen hebben enige tijd nodig om te verkleuren. De lenzen bereiken hun donkerste intensiteit in minder dan een minuut en ontkleuren volledig in ongeveer 90 seconden. Bovendien hebben ze een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid en watergehalte. Daardoor voelen de contactlenzen zo comfortabel aan dat je vergeet dat je ze in hebt.

LET OP ! De meekleurende lenzen van Acuvue vervangen geen zonnebril! De lenzen bieden wel een UV-bescherming, maar enkel voor de iris en het hoornvlies. Omdat ze niet het volledige oog bedekken is het nog steeds sterk aanbevolen om een goede zonnebril bovenop de lenzen te dragen.

Heb je interesse in de verkleurende contactlenzen van Acuvue? Wij als optometristen kunnen alle nodige parameters (sterkte, kromming…) opmeten om zo het hoogste comfort te bereiken. Maak gerust een afspraak bij één van onze contactlensspecialisten.

Related Posts