Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 150
Oostende
Di-Vrij: 9u-18u Pauze: 12u-14u
Zat: 10u-17u (doorlopend)
+3259509967

HD-lenzen

HD-lenzen

HD-brillenglazen, wat is het?

Sommige oogafwijkingen kunnen we niet corrigeren met sterkere glazen. Misschien heb je ’s nachts last van stralen of sterretjes rond lichtbronnen. Of raak je verblind door de koplampen van auto’s. Dit is mogelijk te wijten aan de optische eigenschappen van je ogen en de beperkingen van gewone brillenglazen. Gelukkig zijn er hiervoor tegenwoordig speciale HD-brillenglazen op de markt.

HD-brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor een scherper zicht in alle omstandigheden. Dus ook ’s nachts en bij het rijden. De productie van HD-glazen verloopt volgens extra nauwkeurige processen. Daardoor worden optische fenomenen zoals sferische aberraties vermeden.

Om deze gespecialiseerde HD-lenzen te produceren, zal je ook ultra-precieze metingen moeten ondergaan. De optometrist zal speciaal aangepaste apparaten gebruiken die veel meer meten dan alleen de sterkte van je ogen. Deze gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar een gespecialiseerd labo, voor de fabricage van jouw glazen.

 

Free-form

Bij het free-form productie proces worden de glazen met digitale precisie afgewerkt. Daardoor zijn de glazen nog beter afgestemd op je ogen. Het free-formproces houdt rekening met de verschillende kijkhoeken, de positie van de ogen, en de positie van de lens in het brilframe. Bovendien kan de sterkte van een lens veel preciezer afgesteld worden dan normale productieprocessen.

 

Wavefront

Een ander productieproces heet Wavefront. Dit maakt gebruik van dezelfde technologie als die bij de voorbereiding van laserchirurgie. Een computergestuurd apparaat zendt lichtgolven door je ooglens. Nadien weerkaatsen deze lichtgolven op je netvlies. Tenslotte zal het apparaat deze opnieuw opvangen. Alleen worden de gedetailleerde gegevens nu niet gebruikt om de ooglaser te sturen, maar wel voor het productieproces van de brillenglazen.

 

Voor wie?

Iedereen die een bril draagt, kan HD-lenzen dragen. Niet iedereen zal echter veel verschil merken. HD-lenzen zijn vooral ontwikkeld voor mensen met hoge bij- of verziendheid. Of voor zij die een perfect gecorrigeerd zicht willen hebben. Vraag aan je optometrist of HD-lenzen iets voor jou zijn. Het resultaat is een beter perifeer zicht, minder schittering en een scherper beeld ’s nachts. Dus ook voor mensen met nachtblindheid kan dit een meerwaarde betekenen

De kost van dergelijke gespecialiseerde brillenglazen ligt uiteraard hoger. Je betaalt vaak 25% tot 30% meer dan voor een gewone lens. Maar voor hen die ontevreden zijn van hun gezichtsvermogen, is het de meerprijs zeker waard.