Blog, Oogzorg

Fresnel prisma folie

Fresnel prisma folie, wat is het?

Ervaar je dubbelzicht? Dan bestaat de kans dat de oogarts jou een prismatische correctie zal voorschrijven. De oogarts bepaalt de sterkte en asrichting van jouw prisma. Alvorens deze sterkte te bestellen in een brillenglas, zal de oogarts een tijdelijke fresnel folie aanbevelen. Deze fresnel prisma monteren wij op het glas van jouw bril bij Maison Lunettes Oostende of Merelbeke. Bijgevolg zal het beeld verplaatsen, waardoor je terug 1 enkel zuiver beeld zal waarnemen.

Voor wie?

  • Patiënten met dubbelzicht;
  • Indien een prismatische correctie voor de eerste keer wordt voorgeschreven;
  • Bij wijziging van de voorgeschreven, prismatische correctie

In bovenstaande gevallen, valt het af te wachten hoe jouw ogen zullen reageren op een prisma correctie. Door deze correctie eerst met een tijdelijke fresnel folie te testen, kan je ervaren hoe het zicht is met de nieuwe sterkte. Wanneer de prisma afwijking stabiel is, kan je deze correctie bestellen in een definitief brillenglas.

Onderhoud 

Hoe kuis je een bril met een fresnel folie het beste op? Spoel de glazen eerst af met licht stromend koud water. Daarna mag je gerust de glazen inspuiten met onze brillenspray. Vermijd steeds afwasmiddel, handzeep, detergenten of andere agressieve producten. Om de glazen vervolgens af te drogen, gebruik je best een microvezeldoek. Wrijf de glazen zacht droog. Doe dit steeds voorzichtig, zodat je de folie niet losmaakt van het glas.

Haal de folie nooit van je glas om het op te kuisen!

Krijg je jouw glazen niet volledig proper? Of komt er vuil tussen de folie en het glas te zitten? Kom gerust langs voor een gratis onderhoud van jouw bril.

Het montage proces

Een fresnel prisma is een doorzichtige folie dat we monteren op de binnenzijde van je brillenglas. In het brillenglas zal je dan lichte verticale of horizontale strepen (naargelang jouw afwijking) zien.

  • We halen het glas, waarop we de fresnel gaan bevestigen, uit je bril.
  • Daarna bepalen we tot op 1° nauwkeurig de voorgeschreven asrichting.
  • Vervolgens snijden we de vorm van jouw brillenglas met hoogste precisie uit de fresnel.
  • Zo kunnen we deze folie mooi bevestigen op de binnenzijde van het brillenglas.
  • Als laatste monteren we het glas terug in je montuur.

Met behulp van een Fresnel veranderen we je bril zo in een prisma bril bij Maison Lunettes Oostende of Merelbeke. En kan jij terug genieten van een zuiver enkelzicht.