Brillen

Robert La Roche brillen

Robert La Roche

Robert La Roche brillen

Robert La Roche brillen en zonnebrillen zijn exclusief met de hand gemaakt.

Handgemaakt met oog voor detail

Alle Robert La Roche brillen zijn exclusief gemaakt met passie en tijd. Ze zijn dan ook volledig met de hand gemaakt. Zo is de aandacht voor detail merkbaar bij elk model. De collectie van Robert La Roche omvat momenteel verschillende lijnen met diverse hoogwaardige materialen. Ondanks de verschillende stijlen, blijft elk montuur binnenin de klassieke visie van Robert La Roche. Zo is de kunststof collectie enerzijds vervaardigd uit superieure acetaat platen. De ontwerpers werken met klassieke vormen, maar geven de monturen steeds een moderne toets wegens de keuze voor transparante kleuren. De titanium lijn anderzijds valt te omschrijven als een lichte, frisse look. Titanium staat gekend omwille van zijn anti-allergische en duurzame eigenschappen. Ook werken de ontwerpers geregeld met een combinatie van deze twee materialen, met een uniek design als resultaat. Kortom, de collectie creëert moderne klassiekers met frisse ideeën en een eigentijds tintje.

Robert La Roche brillen

Brillen gekenmerkt door creatieve finesse

De Oostenrijkse ontwerper, genaamd Robert La Roche, schreef geschiedenis met zijn eerste brillencollectie gedateerd in 1973. Tijdens de eighties raakten zijn creaties geïnspireerd door de New Wave tijdperk. In het volgende decennium waren de ogen gericht op zijn tijdloze meesterwerken. In 1999 was de succesvolle ontwerper echter op het einde van zijn loopbaan. Een team in Graz runde toen zijn brillenmerk verder. Sinds 2020 leidt Kamilia Kusz, met een internationaal team, het merk een nieuw tijdperk in. Ze combineren het respect voor het concept van de voormalige ontwerper  met ideeën voor de toekomst.

Ook de productie van de monturen is van begin tot eind goed doordacht. Om tot het beste resultaat te komen, kiezen de ontwerpers er bewust voor om de productie op te splitsen. Zo worden de acetaat monturen vervaardigd in de beste fabrieken in Italië. Terwijl de productie van de titanium modellen in Japan gebeurd.