Brillenglazen

Myopie remmende brilglazen

Myopie of bijziendheid afremmen met brilglazen

Wat zijn myopie remmende brilglazen?

Bijziendheid wordt gecorrigeerd door middel van brilglazen of contactlenzen met een negatieve sterkte. Deze traditionele glazen of lenzen corrigeren het zicht, maar remmen de myopie niet. Myopie afremmen kan enerzijds met contactlenzen. Nachtlenzen zijn hiervoor de keuze bij uitstek. Anderzijds zijn myopie remmende brilglazen sinds kort ook een mogelijkheid. In tegenstelling tot contactlenzen zijn deze brilglazen kindvriendelijk, niet invasief en bieden een snelle gewenning. Myopie remmende brilglazen zijn dan ook speciaal ontwikkeld om de snel toenemende bijziendheid af te remmen en zo ook de snelle achteruitgang van het zicht. Er zijn echter verschillende types brilglazen op de markt om de myopie af te remmen.

 

H.A.L.T. technologie

Stellest (Essilor) is een brillenglas speciaal ontwikkeld voor kinderen met myopie. Dit glas is dan ook opgebouwd uit 2 zones. Enerzijds een centrale heldere zone ter hoogte van de pupil. Dit biedt het kind een scherp, helder zicht. Anderzijds bevindt er zich een perifere behandelzone rondom de heldere, centrale zone. Deze perifere zone is gebaseerd op de H.A.L.T. technologie. Dit is cruciaal voor de remming van myopie en bovendien quasi onzichtbaar. Klik hier voor meer informatie.

 

MiyoSmart (Hoya) daarentegen is een ander myopie remmend brillenglas. Opnieuw is er een heldere, centrale zone met daaromheen opnieuw een perifere behandelzone. Deze behandelzone is echter op een andere wijze opgebouwd. Door middel van de D.I.M.S technologie, wordt er een myopie remmende werking gecreëerd. Bijgevolg remt dit de achteruitgang van de bijziendheid. Klik hier voor meer informatie.

 

Voor wie?

Leeftijd tussen 6 en 12 jaar;

Bijziendheid als refractieafwijking;

Kind met bijziende ouders.

Maak gerust een afspraak bij Maison Lunettes in Oostende of Merelbeke en wij kunnen voor jou nakijken of jouw zoon/dochter in aanmerking komt voor myopie remming.