Contactlenzen

Instructie video’s contactlenzen

Wens je te starten met het dragen van contactlenzen, maar ben je nog niet vertrouwd met de handeling om zelf je lenzen in te brengen en uit te halen? Bekijk dan hier enkele instructie video’s over contactlenzen. Stap voor stap leggen we je uit hoe je best je lenzen in zet en uithaalt. Bovendien wordt het onderhoud van de lenzen nauwkeurig voor getoond.

De handeling voor zowel het inzetten, uithalen als het onderhoud van de lenzen verschilt naargelang het type contactlens. Hieronder vindt je daarom aparte instructie video’s voor enerzijds zachte en anderzijds vormvaste contactlenzen.

Zachte contactlenzen

Inbrengen van zachte lenzen

Uitnemen van zachte lenzen

Reinigen van zachte lenzen

Vormvaste contactlenzen

Inbrengen van vormvaste lenzen

Uitnemen van vormvaste lenzen

Reinigen van vormvaste lenzen

Als contactlensspecialisten kunnen we nooit genoeg benadrukken dat de juiste contactlensverzorging uiterst belangrijk is. Een goede hygiëne en strikte naleving van de richtlijnen over lenzen, verhoogd niet alleen het draagcomfort van de lenzen, maar verminderd ook het risico op oogirritaties aanzienlijk. Klik hier voor een overzicht over hoe je de lenzen best gebruikt, maar ook wat je wel mag doen en wat je best niet doet.

Vind je jouw vraag niet terug? Of ondervind je enige ongemakken (roodheid, irritaties of verminderd zicht)? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Wij nemen uitgebreid de tijd om jouw vragen en/of klachten te onderzoeken.