Brillenglazen, Blog

Blauw licht

blauw licht

Blauw licht, de boosdoener bij oogvermoeidheid

Heb je een bureau job? Spendeer je veel uren achter jouw computerscherm? Of lees je regelmatig op een tablet? Dan hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen dat dit oogvermoeidheid, hoofdpijn of een branderig gevoel in de ogen kan veroorzaken. Wat je echter misschien nog niet weet, is dat hier een oplossing voor bestaat! De blauw licht filter bril.

Schadelijk licht uitgestuurd door beeldschermen

Blauw licht bevindt zich in ledlampen en beeldschermen, maar ook in natuurlijk daglicht. Het regelt dan ook je slaap-waak ritme. Te veel blootstelling hieraan kan echter nadelige gevolgen hebben. Wanneer we uren aan een stuk naar een beeldscherm kijken, worden we niet alleen blootgesteld aan een hoge hoeveelheid blauw licht, maar knipperen we ook nog te weinig. Dit kan hoofdpijn, wazig zicht, vermoeide of branderige ogen veroorzaken.

Brillenglazen, voorzien van een coating met een blauw licht filter, zullen het schadelijke licht tegenhouden en het gunstige doorlaten. Hierdoor zal je slaap-waak ritme niet in de war raken en zal je minder bovenstaande ongemakken ervaren.

Dit kan zeker! Ontdek onze voorgemaakte blauw licht filter bril in de winkel. Dit is zeer budgetvriendelijk. Liever op maat gemaakt? Ook dit is mogelijk!

Ook kinderen worden steeds meer blootgesteld aan schermen. Denk maar aan het smartbord op school of huiswerk maken op de computer thuis. Het is dan ook aanbevolen om een blauw licht filter te voorzien op de brillenglazen van je kind.

Dit is zeker mogelijk. Vraag ernaar bij je opticien.

Het meest ontspannen zicht aan je bureau

Draag je een multifocale bril en spendeer je vele uren achter jouw bureau of computerscherm? Dan herken je vast wel de schouder- en nekklachten. Kies voor een op maat gemaakte computerbril en geniet van een ontspannen houding en het zuiverste zicht tijdens het werk.

Eyezen boost, het unifocale brillenglas voor de hoogste ontspanning

De Eyezen boost glazen zijn speciaal ontwikkeld voor jongeren die vaak op korte afstand kijken (vb. computer gebruik, intensief lezen, studeren…). De brillenglazen zijn voorzien van een extra leesondersteuning onderaan het glas. Dit zorgt niet alleen voor een hoger kijkcomfort, maar ontspant en ondersteunt ook de scherpstelling van de ogen. Voor het hoogste comfort is het aanbevolen om een extra blauw licht filter te voorzien in de bril. Dit brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee:

  • Hoger leescomfort;
  • Scherper zicht;
  • Verhoogd contrast;
  • Verminderd oogvermoeidheid.

Lees hier meer informatie over Eyezen brilglazen.