Veelgestelde vragen

Opticien aan huis

Optiek aan huis

Heeft u een nieuwe bril of zonnebril nodig, maar weinig tijd? Dan is Lunettes Mobilette, de mobiele opticien aan huis, de ideale oplossing. Met zijn mobiele meetapparatuur, een koffer vol monturen en de juiste knowhow komt optometrist Rodi Kreimech u bezoeken. Klik hier voor meer informatie over hoe wij te werk gaan en vind een antwoord op al uw vragen.

Lunettes Mobilette is een mobiele optiek aan huis. De erkende opticien aan huis komt met zijn mobiele apparatuur bij je thuis of op het werk. Bovendien heeft hij een reiskoffer met zo’n maximaal 200 monturen mee. De diensten van de opticien aan huis zijn beschikbaar voor kinderen, volwassenen, senioren, maar ook voor bedrijven en zorginstellingen. U kan hier een afspraak maken.

Een vriendelijke en ervaren optometrist doet alle oogmetingen. Met de meest geavanceerde apparatuur worden zowel uw oogafwijking, gezichtsscherpte, huidige brilsterkte als de pupilafstand opgemeten. Voor deze deskundige meting vragen wij 20 euro.

Zeker! De optiek aan huis brengt zo’n maximaal 200 verschillende monturen mee om bij u thuis te passen! De prijs van de brillen bij Lunettes Mobilette beginnen vanaf €40. De unifocale- en multifocale glazen beginnen vanaf €67 en €116Hier vindt u meer informatie over de prijzen van brilglazen.

Helemaal niet! Ons bezoek en controle zijn geheel vrijblijvend.

De diensten van Lunettes Mobilette zijn nog niet overal in België beschikbaar. De opticien aan huis is actief in verschillende regio’s in Vlaanderen. Onderaan de pagina vindt u een opsomming van steden waarin de opticien aan huis actief is.

In veel gevallen betaalt de mutualiteit of het RIZIV uw brilmontuur en/of de brilglazen gedeeltelijk terug. Dat is afhankelijk van de leeftijd, de materie van de glazen en de afwijking die ze moeten corrigeren.

Bekijk hier de voorwaarden voor een teruggave van het RIZIV.

De Lunettes Mobilette optometristen zijn gediplomeerd en zij behaalden allen de hoogst mogelijke kwalificatie in België, dit is namelijk een bachelor in de optiek & optometrie. Bovendien heeft de oprichter Rodi Kreimech al jaren ervaring binnen de oogheelkunde en was werkzaam in een oogartsenpraktijk. Ook wordt er bij iedereen een antecedentenonderzoek afgenomen. Zo kan u vertrouwen op uw mobiele opticien aan huis.

De oprichter van Lunettes Mobilette (Rodi Kreimech) heeft twee jaar geneeskunde gestudeerde en daarna de opleiding bachelor optiek&optimetrie aan de HUB voltooid. Scroll verder om meer te lezen over de kwalificaties.

Geen zorgen. De opticien aan huis zal 10 minuten op u wachten en indien u niet op de afgesproken locatie bent dan wordt er zoals eerder vermeld een kost aangerekend van €20.

In geval u de afspraak met de opticien aan huis wil annuleren of herschikken neem dan contact met ons op 24 uur van tevoren. Bij laattijdige verwittiging wordt een kost aangerekend van €20.

Oogmeting aan huis

De oogmeting aan huis wordt gedaan door middel van mobiele apparaten van Lunettes Mobilette. Het is aangetoond dat de mobiele apparaten van Lunettes Mobilette even nauwkeurig zijn als de apparaten van een niet mobiele optometrist. De metingen die uitgevoerd worden door de opticien aan huis bepalen dezelfde oogsterkte als een niet mobiele optometrist of oogarts. De oogmeting van Lunettes Mobilette, uw optiek aan huis, zijn vaak nauwkeuriger afgestemd op uw leesactiviteiten binnen uw eigen leefwereld.

Geschiktheid oogmeting aan huis

De mobiele metingen van Lunettes Mobilette zijn het meest geschikt voor personen met een leeftijd tussen 13 en 65 jaar vrij van oogaandoeningen. Optiek aan huis is niet van toepassing voor patiënten die oculaire symptomen ervaren zoals: vervormd zicht, halo’s, floaters, blindheid, slechtziendheid, oogverwondingen of slijm in de ogen. Heeft u een oogaandoening en een voorschrift van de oogarts, dan kunnen wij op basis van het voorschrift nieuwe optische glazen en/of een nieuwe bril voorschrijven.

Kwalificaties opticien

De oprichter van Lunettes Mobilette (opticien aan huis) studeerde twee jaar geneeskunde en verkoos daarna de opleiding bachelor in de optiek&optometrie aan de HUB. Rodi Kreimech was ook als optometrist werkzaam in het Eyecenter in Sint-Martens-Latem aan de zijde van dr. De Wilde en dr. Vandekerckhove. Aangezien Rodi Kreimech het belangrijk vindt om te blijven bijscholen, studeerde hij aan de universiteit van Edinburgh. Bovendien was hij ook docent aan de hogeschool Odisee.

De mobiele meting is even nauwkeurig als bij de optiek. Een voordeel van een oogmeting aan huis is dat deze nauwkeuriger afgestemd is op uw leesactiviteiten binnen uw leefwereld.

De mobiele meting is geschikt voor personen van 13 tot 65 jaar, vrij van oogaandoeningen. Optiek aan huis is niet geschikt voor patiënten die oculaire symptomen ervaren (bekijk de lijst in bovenstaande tekst).

Een oogmeting uitgevoerd door de opticien aan huis neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Regio’s waar wij u bezoeken

De diensten van Lunettes Mobilette zijn nog niet overal in België beschikbaar. De opticien aan huis is actief in verschillende regio’s in Vlaanderen. Hieronder vindt u een opsomming van steden waarin de opticien aan huis actief is:

 1. Oostende
 2. Brugge
 3. Knokke
 4. Zeebrugge
 5. Blankenberge
 6. De Haan
 7. Bredene
 8. Middelkerke
 9. Westende
 10. Nieuwpoort
 11. Koksijde
 12. Oostduinkerke
 13. De Panne
 14. Roeselare
 15. Kortrijk
 16. Gent
 17. Sint Martens Latem
 18. Nevele
 19. Aalter
 20. Oostkamp
 21. Beernem

Staat jouw regio er niet bij, neem gerust contact op om na te vragen of wij in jouw regio kunnen langskomen.