Contactlenzen

Zachte contactlenzen

zachte-contactlenzen-met-hoog-draagcomfort
Zachte contactlenzen zijn in nagenoeg alle sterktes leverbaar. Met cilindersterkte of in een multifocale uitvoering. Onze zachte lenzen kunnen we ook exact op maat laten maken.

Voor wie zijn zachte contactlenzen?

Leeftijd

Een zachte contactlens is voor bijna elke leeftijd een goede vervanger voor een bril. Zelfs op jonge leeftijd komen contactlenzen in aanmerking, op voorwaarde dat het kind de nodige hygiëne kan behouden. Vanaf 45+ hebben we ook multifocale zachte lenzen indien men dit wenst. Zachte lenzen zijn beschikbaar in daglenzen en maandlenzen. Lees hier de 10 meest voorkomende mythes over contactlenzen.

 

Afwijking

Voor zachte contactlenzen mag je een grote afwijking hebben. Deze lenzen zijn namelijk beschikbaar van -25.00 dioptrie tot +25.00 dioptrie met een mogelijke cilinder van -0.75 tot -5.75 dioptrie. Zachte lenzen bestaan ook voor presbyopen (ouderdomsverziendheid), ze zijn beschikbaar met een additie van +0.75 tot +4.00 dioptrie.

Gelukkig hoef jij deze keuze niet te maken en zijn wij er om voor jou de juiste correctie te bepalen! Zodat jij weer goed kan zien voor ver en nabij, zonder een bril te dragen.

Voordelen van zachte contactlenzen?

zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen hebben een groot voordeel ten opzichte van brillen dat je er nooit last van hebt. Een bril kan vervelend zijn in de regen of bij het binnengaan van een gebouw door het aandampen van de glazen. Met lenzen zal je hier nooit last van hebben. De lenzen bieden je een scherp zicht en geven terwijl ook nog een comfortabel gevoel.

Zachte contactlenzen bestaan in daglenzen maar ook in twee-week lenzen of maandlenzen, afhankelijk van hoe vaak je ze zou dragen, beslissen we samen wat de beste optie is. Maandlenzen zijn vooral geschikt voor een complete vervanging van een bril. Daglenzen eerder voor tijdens het sporten of voor een feest.

Ontdek hier de flinterdunne lensverpakking van Miru daglenzen.

Bij (zachte) lenzen moet je uiteraard steeds opletten dat je jou aan de nodige hygiëne houdt. Hier vind je de link naar instructievideo’s en contactlensverzorging.

 

Maison Lunettes, contactlensspecialist

Maison Lunettes werkt samen met de grote contactlensfabrikanten (NKL, Procornea, Mark’ennovy, Alcon, Coopervision, Bausch & Lomb en Johnson & Johnson). Daardoor kan jij bij Maison Lunettes altijd de nieuwste contactlenzen krijgen.

Benieuwd naar hoe een contactlensonderzoek in zijn werk gaat? Lees hier meer informatie. Maak gerust een afspraak voor een uitgebreid contactlensonderzoek.

Wij hebben nu ook een webshop voor contactlenzen. Hierdoor zijn onze prijzen concurrentieel aan de prijzen van lensonline.
Je kan de lenzen online bestellen en thuis laten leveren.