Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 150
Oostende
Di-Vrij: 9u-18u Zat: 9u-17u
Pauze: 12u-14u
+3259509967

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen zijn in nagenoeg alle sterktes leverbaar. Met cilindersterkte of in een multifocale uitvoering. Onze zachte lenzen kunnen we ook exact op maat laten maken.

Voor wie zijn zachte contactlenzen?

Leeftijd:

De zachte contactlens is voor bijna elke leeftijd een goede vervanger voor een bril. Vanaf de leeftijd van 8 jaar komen contactlenzen in aanmerking op voorwaarde dat het kind de nodige hygiëne kan behouden. Vanaf 45+ hebben we ook multifocale zachte lenzen indien men dit wenst.

Afwijking:

Voor zachte contactlenzen mag u een grote afwijking hebben. Deze lenzen zijn namelijk beschikbaar van -25.00 dioptrie tot +25.00 dioptrie met een mogelijke cilinder van -0.75 tot -5.75 dioptrie. Aangezien deze lens voor presbyopen is heeft u ook een additie deze is beschikbaar van +0.75 tot +4.00 dioptrie.

Gelukkig hoeft u deze keuze niet te maken en zijn wij er om voor u de juiste correctie te kiezen! Zodat u weer goed kan zien voor ver en nabij zonder een bril te dragen.

Voordelen van zachte contactlenzen?

zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen hebben een groot voordeel ten opzichte van brillen dat je er nooit last van hebt. Een bril kan vervelend zijn in de regen of bij het binnengaan van een gebouw door het aandampen van de glazen. Met lenzen zal u hier nooit last van hebben.

De lenzen bieden u een scherp zicht en geven terwijl nog een comfortabel gevoel.

Zachte contactlenzen bestaan in daglenzen maar ook in twee-week lenzen of maandlenzen afhankelijk hoe vaak u ze zou dragen beslissen we samen wat de beste optie is. Maandlenzen vooral voor een complete vervanging van een bril, daglenzen eerder voor tijdens het sporten of voor een feest.

Bij (zachte) lenzen moet je uiteraard steeds opletten dat u zich aan de nodige hygiëne houdt. Hier vindt u de link naar instuctie video’s en contactlensverzorging.

Maison Lunettes werkt samen met de grote contactlensfabrikanten (NKL, Procornea, Mark’ennovy, Alcon, Coopervision, Bausch & Lomb, Johnson & Johnson en Ciba Vision). Daardoor kunt u bij Maison Lunettes altijd de nieuwste contactlenzen krijgen.

Op deze site kunt u een afspraak vastleggen voor een uitgebreid oogonderzoek en een contactlensaanpassing.