Contactlenzen

Multifocale contactlenzen

scherp-zicht-met-multifocale-contactlenzen

Ervaar het gemak van multifocale contactlenzen en geniet van een scherp zicht op alle afstanden.

Voor wie zijn Multifocale contactlenzen?

Leeftijd

De multifocale contactlens is een goede vervanger voor een bril. Vanaf de leeftijd van +45 jaar komen deze contactlenzen in aanmerking. Wil je weten of jouw ogen geschikt zijn voor multifocale contactlenzen, maak een afspraak bij één van onze optometristen in Oostende of Merelbeke. 

Afwijking

Voor zachte multifocale contactlenzen mag je een grote afwijking hebben. Deze lenzen zijn namelijk beschikbaar van -25.00 dioptrie tot +25.00 dioptrie met een mogelijke cilinder van -0.75 tot -5.75 dioptrie. Een multifocale lens is voor presbyopen een goede vervanging voor de multifocale bril. Deze lens bevat een additie, deze is beschikbaar van +0.75 tot +4.00 dioptrie.

Wij zijn er om voor jou de juiste correctie te bepalen. Zodat jij weer goed kan zien voor ver en nabij zonder een bril te dragen.

Voordelen van multifocale lenzen

Multifocale contactlenzen hebben het grote voordeel dat je geen bril meer nodig hebt. Je kan ook lenzen dragen met een vertecorrectie en die met een leesbril combineren. Maar multifocale contactlenzen zijn comfortabeler, omdat ze jou scherp zicht bieden op elke afstand.

Voordelen van zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen hebben het grote voordeel ten opzichte van brillen dat je er nooit last van hebt. Een bril kan vervelend zijn in de regen of bij het binnengaan van een gebouw door het aandampen van de glazen. Met lenzen zal je hier nooit last van hebben.

De lenzen bieden jou een scherp zicht en geven terwijl nog een comfortabel gevoel.

Zachte multifocale contactlenzen bestaan in daglenzen maar ook in maandlenzen, afhankelijk hoe vaak jij ze zou dragen beslissen we samen wat de beste optie is. Maandlenzen zijn vooral geschikt voor een complete vervanging van een bril, daglenzen eerder voor tijdens het sporten of voor een feest.

Bij (zachte) lenzen moet je uiteraard steeds opletten dat je jou aan de nodige hygiëne houdt. Hier vind je de link naar instuctie video’s en contactlensverzorging.

Maison Lunettes, contactlensspecialist

Maison Lunettes werkt samen met de grote contactlensfabrikanten (NKL, Procornea, Mark’ennovy, Alcon, Coopervision, Bausch & Lomb en Johnson & Johnson). Daardoor kan jij bij Maison Lunettes Oostende of Merelbeke altijd de nieuwste multifocale contactlenzen krijgen.

Benieuwd naar hoe een contactlensonderzoek in zijn werk gaat? Lees hier meer informatie. Maak gerust een afspraak voor een uitgebreid contactlensonderzoek.

Wij hebben nu ook een webshop voor contactlenzen. Hierdoor zijn onze prijzen concurrentieel aan de prijzen van lensonline.
Je kan de lenzen hier online bestellen en thuis laten leveren.