Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 150
Oostende
Di-Vrij: 9u-18u Zat: 9u-17u
Pauze: 12u-14u
+3259509967

Multifocale contactlenzen

Worden menukaarten en etiketten moeilijk leesbaar? Dan dringt een leesbril zich op. Gelukkig kan je ook kiezen voor progressieve of multifocale contactlenzen.

Voor wie?

Leeftijd:

Vanaf 45+ komen multifocale zachte of vormvaste contactlenzen in aanmerking.

Presbyopie ontwikkeld zich vanaf 45 jaar, dan kan u kiezen voor een multifocale bril of lenzen. Uiteraard komt een leesbril ook in aanmerking bij het dragen van lenzen met de vertecorrectie of afwisseling van een verte- en leesbril. Multifocale lenzen zijn uiteraard het makkelijkst aangezien u dan de voordelen heeft van lenzen maar ook nog steeds een goed zicht voor ver en nabij.

Afwijking:

Voor multifocale contactlenzen mag u een grote afwijking hebben. Deze lenzen zijn namelijk beschikbaar van -20.00 dioptrie tot +20.00 dioptrie met een mogelijke cilinder van -0.75 tot -5.75 dioptrie. Aangezien deze lens voor presbyopen is heeft u ook een additie deze is beschikbaar van +1.00 tot +4.00 dioptrie. 

Gelukkig zijn wij er om voor u de juiste correctie te kiezen! Zodat u weer goed kan zien voor ver en nabij zonder een bril te dragen.

Voordelen van multifocale contactlenzen?

De multifocale lens heeft net zoals alle lenzen een groot voordeel, namelijk de vrijheid dat lenzen u bieden. Vooral tijdens het sporten kan u van deze vrijheid genieten. Vrijheid is niet het enige voordeel dat multifocale lenzen u kunnen bieden. Deze lenzen geven u een natuurlijker zicht zonder beeldvervormingen die u bij een multifocaal glas heeft, bovendien geeft het u ook een groter gezichtsveld. Multifocale contactlenzen zijn voor alle leeftijden en bijna alle correcties geschikt.

Eigenschappen van de multifocale lenzen:

  • deze unieke contactlens met multifocale sterkte zorgt voor een scherp en helder zicht op elke afstand;
  • betere leesprestaties voor ver en dichtbij;
  • een gezond, natuurlijk en comfortabel gevoel.

Vanaf 45-jarige leeftijd neemt het leesvermogen voor dichtbij bij veel mensen af. Met multifocale contactlenzen kunt u zonder extra leesbril weer zien op alle afstanden. Multifocale lenzen hebben zowel een veraf- als een leessterkte. Ideaal voor wie liever geen leesbril of geen oogoperatie, ooglaserbehandeling en multifocale lensimplant wil.

Bekijk gerust deze site in verband met het verzorgen van de contactlenzen:  https://maisonlunettes.be/contactlensverzorging/ of https://maisonlunettes.be/instructies-videos/