Contactlenzen

Maatwerk contactlenzen

Maatwerk contactlenzen zijn de hulp voor mensen met oogaandoeningen!

Een goede aanpassing van maatwerklenzen begint met een oogmeting en het maken van topografiebeelden. Daarmee wordt de hoogte en vorm van je hoornvlies in kaart gebracht. Dankzij deze precieze topografie kunnen wij op basis van de meetgegevens, speciaal voor uw ogen, lenzen op maat laten maken. Elk oog is uniek, dus dit is de belangrijkste stap in het gehele proces.

 

Zachte contactlenzen op maat gemaakt

Bij vormstabiele lenzen, sclerale lenzen en nachtlenzen is er altijd gebruik van maatwerk. Maar er bestaan ook maatwerk contactlenzen met een zachtmateriaal. Een maatwerklens is volledig afgestemd op uw oog. In maatwerk contactlenzen zijn er dan ook meer mogelijkheden in pasvorm, diameter en sterkte ten opzichte van standaard maand- en daglenzen. De lens wordt speciaal voor u aangemeten en gemaakt, zodat de lens qua comfort en zicht het meest optimale resultaat geeft.

 

Voor wie?

 Maatwerk lenzen zijn vooral geschikt voor mensen met een moeilijk hoornvlies door een keratoconus of door oude complicaties zoals na mislukte laserchirurgie. Als gevolg zitten gewone lenzen niet meer comfortabel. Maar ook als u met daglenzen of maandlenzen niet voldoende kunt zien, is maatwerk een goede optie voor u.

 

Maatwerk multifocale lenzen

Maatwerk lenzen maken een overstap naar multifocale lenzen veel gemakkelijker. Dat geldt zowel voor vormstabiele lenzen als voor zachte lenzen. Onze klanten van boven de veertig jaar kunnen met gemak lenzen dragen zonder een leesbril nodig te hebben. Maatwerk multifocale lenzen geven een ideaal zicht!

 

Interesse in maatwerklenzen?

Bent u geïntresseerd in maatwerklenzen? Neem gerust contact op voor een afspraak of maak deze via de website. Indien u al lenzen draagt, laat u deze best enkele dagen voor de verschillende metingen uit. Dit is het best om eventuele vervormingen van het hoornvlies niet in de meting op te nemen. Zo heeft u zeker een juiste lens! Neem hiervoor op voorhand contact op met ons om te weten hoelang je best je lenzen uit laat.