Brillen

Sportbrillen op sterkte

Sportbrillen op sterkte _ sportbril

Sportbrillen op sterkte geschikt voor elke sport

Bij Maison Lunettes vind je sportbrillen aangepast voor elke sport. Denk maar aan fietsbrillen, zwembrillen, loopbrillen op sterkte… Sportbrillen op sterkte zijn voor sporters dan ook een absolute must. Doe jij aan sport en draag je een bril? Dan herken je volgende ongemakken vast wel:

  • Wazig zicht door aandamping van de brilglazen;
  • Afzakken van het montuur;
  • Ongemakken door wind of insecten in je ogen;
  • Verblinding door de zon…

Wil je terug vrij bewegen, zonder de ongemakken die een bril met zich mee brengt tijdens het sporten? Kom langs bij Maison Lunettes en we tonen je graag de verschillende mogelijkheden.

Sporten met lenzen

Contactlenzen dragen is een goede oplossing tegen de ongemakken die een bril met zich mee kan brengen tijdens het sporten. Zowel maand- als daglenzen zijn hiervoor geschikt. Wens je graag te zwemmen met contactlenzen? Gebruik dan steeds daglenzen! Dit verkleint het risico op infecties. Hoewel sporten met lenzen een goed alternatief is, is het niet voor iedereen weggelegd. Juist daarom bestaan er sportbrillen op sterkte!

Ontdek de mogelijkheden van sportbrillen

Wat een sportbril uniek maakt, is dat het specifiek aangepast is aan de noden van een sporter. Het is zodanig uitgerust om het hoogste comfort te garanderen tijdens het sporten. Wij beschikken over een ruim aanbod aan monturen. Wij helpen jou dan ook graag bij de keuze van het juiste model, dat geschikt is voor de sport die jij beoefent. Zowel voor sportbrillen met als zonder sterkte kan je bij ons terecht. Bovendien heb je de keuze tussen verschillende bewerkingen van de brillenglazen:

  • Enkelzicht of multifocale glazen;
  • Optische glazen, zonneglazen of verkleurende glazen;
  • Keuze uit tal van verschillende kleuren en intensiteit van een zonneglas;
  • Polariserende brillenglazen.

Fietsbrillen op sterkte

Fietsbrillen moeten geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Juist daarom is het interessant om te kiezen voor verkleurende brillenglazen. Afhankelijk van de lichtintensiteit verdonkeren de glazen. Niets is echter zo vervelend als je ogen continu te moeten dichtknijpen tegen de wind tijdens het fietsen. Daarom zijn fietsbrillen voorzien van sterk gekromde brillenglazen. Verder zijn de brillen niet alleen uitgerust met een verstelbare neus, maar ook met rechte veren. Zo garanderen ze het hoogste comfort in combinatie met het dragen van een helm. Ten slotte kan het bij fietsbrillen op sterkte aangeraden zijn om te kiezen voor een clip. Deze clip, dat de glazen op sterkte bevat, bevindt zicht achter het frame. Bij een val zal het frame bijgevolg de clip beschermen, waardoor je glazen op sterkte vaak nog intact zijn.

Fietsbrillen op sterkte

Loopbrillen op sterkte

De grootste ergernis bij lopers is het verplaatsen en bewegen van hun bril. Een sportbril is daarom vaak beschikbaar in verschillende maten. Het is dan ook belangrijk dat de sportbril perfect past, zodat hij niet zal afzakken tijdens het sporten. Net zoals bij fietsbrillen zijn de sportbrillen voor lopers voorzien van gekromde brillenglazen. Opnieuw zijn verkleurende glazen aangeraden voor het zuiverste zicht in verschillende weersomstandigheden. Verder zijn de brillenglazen speciaal behandeld om aandamping zoveel als mogelijk te voorkomen. Is het voor jou ook zeer belangrijk om je sporthorloge te kunnen lezen? Kies dan voor multifocale brillenglazen.

Sportbrillen voor indoor sporten

Ook bij indoor sporten kan een aangepaste sportbril op sterkte veel voordelen bieden. Zo is het montuur voorzien van anti-slip neusjes, maar ook een sportband is mogelijk. Zo voorkom je dat de bril continu afzakt. Verder zijn de brillenglazen behandeld tegen aandamping. En bovendien zijn de brillenglazen vervaardigt uit polycarbonaat of trivex. Polycarbonaat en trivex zijn niet alleen een stuk lichter dan klassieke kunststof brillenglazen, maar ook schokbestendiger. Dit is ideaal bij balsporten.

Zwembrillen op sterkte

Veel brildragers zwemmen zonder correctiemiddel. Wazig zien kan echter vervelend zijn in het zwembad, zeker bij hogere correcties. Zwemmers kunnen daarom opteren voor een zwembril op sterkte. Lees hier meer informatie.