Blog, Brillenglazen

Zeiss DriveSafe

Zeiss DriveSafe

Zeiss DriveSafe brillenglazen

Als automobilist is een zuiver zicht zeker geen overbodige luxe. Hinder van straatverlichting of die vervelende halo’s rondom lichtbronnen kan je dan ookwel missen. De Zeiss DriveSafe brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor autobestuurders. De vernieuwde technologieën en veranderingen in ontwerp zorgen voor een verbetering van visuele prestaties ten opzichte van een traditioneel brillenglas. Het brillenglas reduceert voor een groot stuk weerspiegelingen en schitteringen van lichtbronnen bij schemer, ‘s nachts of bij slechte weersomstandigheden. Deze glazen zijn dus uiterst geschikt voor het rijden in de nacht, maar zijn zeker ook bestemd om overdag te dragen.

Wat zijn de grootste visuele hindernissen voor autobestuurders?

Verminderd kwaliteit van zicht bij het rijden in slechtere weersomstandigheden (zoals in de nacht, schemer, bij regen of mist).

Hinder door verblinding van lichtbronnen in de nacht (tegenliggers, straatverlichting of weerkaatsingen).

Vertraagde scherpstelling van de ogen bij het kijken naar verschillende afstanden (de baan, dashboard en zijspiegels).

De voordelen van Zeiss DriveSafe brillenglazen

De Zeiss DriveSafe brillenglazen spelen in op deze ongemakken. De glazen zijn namelijk behandeld met een antireflectie coating. Deze coating is zodanig ontwikkeld dat ze specifieke golflengtes zal weerkaatsen. Bijgevolg minimaliseren ze verblinding ‘s nachts en bij alle weersomstandigheden. Verder bieden de glazen een zuiverder zicht voor autobestuurders op alle afstanden. De verschillende kijkzones in het glas zijn aangepast aan de specifieke noden voor chauffeurs. De zones zijn geoptimaliseerd, waardoor er minder beweging van het hoofd vereist is om te kijken naar verschillende blikrichtingen. (Denk maar aan het afwisselend kijken van de baan naar je spiegels).

Deze brillen zijn ook geschikt om overdag te dragen, aangezien ze een volledige bescherming bieden tegen stof, vuil, water, UV-stralen en krassen.
Let op! de kraswerende eigenschap van de glazen biedt een extra bescherming voor jouw glazen tegen krassen, maar is nooit krasvrij.