Blog

l.a. Eyeworks brillen

l.a. Eyeworks

l.a. Eyeworks brillen

De collectie van l.a.Eyeworks bestaat uit brillen met een fantasierijke invalshoek.

A face is like a work of art

l.a. Eyeworks straalt optische verbeeldingskracht uit. De monturen zijn dan ook het eindproduct van de verbeelding en gedachtewereld van de ontwerpers. De brillen van l.a.Eyeworks staan bekend om hun gedurfde vormen en hun fantasierijke omgang met kleuren. De collectie omvat ook enkele gangbare vormen: zoals de ronde of pantosvormen. Maar het merk onderscheidt zich echter wel door de durf om creatief om te gaan met hun ontwerpen. Ook wagen ze zich soms aan felle, opvallende kleuren.

Opmerkelijk is dat de ontwerpers de monturen echter niet willen binden aan een modegevoel. Wie een l.a. Eyeworks bril draagt, komt dan ook helemaal tot leven en bepaalt daardoor zelf de trend. Door de vrolijke vormen en kleuren straalt de brildrager één en al positiviteit uit. Bovendien kiezen de ontwerpers er bewust voor om hun monturen maar in een beperkt aantal stuks uit te brengen. Dit merk is dus ideaal voor brildragers die houden van een uniek en kleurrijk montuur.

Laat je verbeelding spreken met
l.a. Eyeworks

l.a. Eyeworks is het resultaat van een wonderlijke samenwerking tussen 2 middelbare schoolvrienden. Ze besloten beiden een opleiding tot opticien te volgen. Na ervaring op te doen in het werkveld, besloten ze l.a. Eyeworks te lanceren in 1979. Aanvankelijk openden ze samen een optiekzaak op de Melrose Avenue in Los Angeles (Californië), wat hen dan ook inspireerde tot de naam l.a. Eyeworks. Maar al snel inspireerde dit uitzonderlijke merk de rest van de wereld. Meer en meer landen kregen ook interesse om deze opgewekte monturen te verdelen.

De ontwerpers leggen hun focus op acetaat monturen. Liefhebbers van dit kunststof materiaal zullen zich hier dan ook helemaal goed bij voelen. Wat de l.a.Eyeworks brillen speciaal maakt, is dat ze vervaardigd zijn uit HD acetaat, ofwel high density acetaat. Klassieke acetaat brillen zijn vaak een dikker materiaal en tonen bijgevolg vrij expressief op je gezicht. HD acetaat daarentegen is dunner gemaakt. Dit biedt de brildrager als belangrijkste voordeel een licht gevoel en een uitstekend draagcomfort.