Blog, Veelgestelde vragen

Minerale brilglazen

minerale brilglazen

Minerale brilglazen VS kunststof brilglazen

Wanneer je een nieuwe bril koopt, zal de opticien je vragen of je brilglazen van kunststof of minerale brilglazen (‘echt’ glas) wenst. Hoewel minerale glazen decennia geleden de enige mogelijkheid was, is vandaag de dag kunststof overduidelijk de meest gekozen optie.  Desalniettemin is mineraal voor sommige mensen toch nog steeds absoluut een must. Wat kies je nu best? Wij lijsten hieronder enkele belangrijke voor en nadelen van beide glazen voor je op.

Kunststof brilglazen

Uitermate lichter

Beste draagcomfort

Zuiver zicht

Zeer breukbestendig

Zonneglas is kleurbaar in vrijwel elk kleur

Meest gekozen type brilglas

Gevoeliger voor krassen (kraswerende coating is aanbevolen)

Minerale brilglazen

Zwaarder

Goed draagcomfort

Helderste zicht

Breekbaar

Zonneglas in beperkt aantal kleuren beschikbaar

zelden gekozen type brilglas

Krasbestendiger

Kunststof brilglazen is de dag van vandaag de norm. Het biedt dan ook enkele belangrijke voordelen. Kunststof is zeer licht, wat een uitstekend draagcomfort geeft. Bovendien is het zeer bestendig tegen breuk. Het grootste nadeel aan kunststof glazen is echter de gevoeligheid voor krassen. Daarom is het steeds aanbevolen om kunststof glazen te laten behandelen met een kraswerende coating. De glazen kunnen dan nog krassen, maar de kans hierop verminderd aanzienlijk.

Twijfel je nog steeds en weet je niet goed te kiezen voor kunststof of mineraal? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Onze opticiens geven je graag persoonlijk advies op basis van jouw kijkbehoeften, beroep, hobby’s, wensen…