Brillen

Padel bril

Padel bril

Het belang van een bril bij het spelen van padel

Wist je dat het belangrijk is om je ogen te beschermen met een bril tijdens het spelen van padel? Tijdens het spel haalt de bal soms hoge snelheden. Ook staan de spelers vrij dicht bij elkaar. Juist daarom is het uitermate belangrijk om je ogen te beschermen tegen de impact van de bal. Wanneer een bal in het gezicht terecht komt, kan dit ernstige fracturen of verwondingen met zich mee brengen. Ook wordt deze sport vaak buiten beoefent. Wanneer de bal over je heen gespeeld wordt, wil je niet verblind worden door de zon. Draag daarom altijd een sportzonnebril bij padel! Bovendien bescherm je met een padel bril ook je ogen tegen het schadelijke UV-licht. Ook bij tennis is een bril aanbevolen.

Wat is de ideale padel bril?

Padel is een balsport met specifieke visuele vereisten. De bal komt letterlijk van alle kanten op je af. Hierdoor moet je voortdurend van kijkrichting wisselen. Een breed gezichtsveld hebben, is dan ook geen overbodige luxe bij deze sport. Padel kan zowel buiten als binnen gespeeld worden. Afhankelijk van jouw voorkeuren, is er keuze uit een wit glas, zonneglas of verkleurende glazen. Verkleurende glazen verdonkeren automatisch naargelang de hoeveelheid UV in het licht, ideaal voor verschillende weersomstandigheden.

Wij raden aan om een bril met polycarbonaat of trivex glazen te kiezen bij padel. Dit omdat deze glazen een hoge schokbestendigheid hebben, en bijgevolg vrijwel onbreekbaar zijn. Dit is ook mogelijk bij glazen op sterkte.

Ook zijn onze padel brillen speciaal uitgerust om het hoogste draagcomfort te bieden tijdens het spelen. Kies voor een padel bril en vermijd zo die vervelende aandamping tijdens het sporten of het voortdurend afzakken van je montuur. Wij helpen je graag in je keuze, maak gerust online een afspraak.