Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 150
Oostende
Di-Vrij: 9u-18u Pauze: 12u-14u
Zat: 10u-17u (doorlopend)
+3259509967

Nachtlenzen

Wil je geen ooglaserbehandeling maar ook overdag geen bril of lenzen dragen. Dan zijn ‘Nachtlenzen’ voor jou de beste oplossing.

Wat zijn Nachtlenzen?

nachtlenzenNachtlenzen doe je ‘s avonds in en haal je uit bij het opstaan. Je volgt dezelfde werkwijze als gekende zachte lenzen en vormstabiele lenzen die je overdag draagt maar avond en ochtend rituelen worden omgewisseld.

Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Deze lenzen drijven op de traanfilm en geven een lichte druk op het hoornvlies. Deze druk zorgt ervoor dat het hoornvlies, de voorkant van het oog, een andere vorm aanneemt. Dankzij deze vormverandering kan je overdag scherp zien zonder een bril of contactlenzen.

Deze lenzen bieden een goede oplossing voor mensen met droge ogen die geen contactlenzen kunnen verdragen overdag, maar ook aan mensen die in een stoffige ruimte werken of in airco waardoor je geen lenzen kan dragen. Of gewoon voor degene die overdag niet afhankelijk willen zijn aan een optisch hulpmiddel.

Nachtlenzen geven je het comfort en de vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Voor wie?

Nachtlenzen zijn geschikt voor myopen. Patiënten met een myopie van  –0.75 tot –4.5 dioptrie met een cilinder van maximaal –1.50 op 180° tot maximaal –0.75 op 90°.

Wij kunnen dit bekijken of jij in aanmerking komt voor deze lenzen.

Deze lens moet zeker juist aangepast zijn zodat ze geen schade aan het oog kan aanrichten. Om de juiste lens te vinden moet je soms enkele keren op controle komen. Maar eens je de juiste lens heeft kan je deze een jaar dragen met alle 6 maand een controle van het oog op wondjes en de gezichtsscherpte.

Bij nachtlenzen moet je uiteraard steeds opletten dat je jou aan de nodige hygiëne houdt. Hier vind je de link naar instuctie video’s en contactlensverzorging.