Contactlenzen

Nachtlenzen

nachtlenzen

Wil je overdag liever geen bril of lenzen dragen? Dan zijn nachtlenzen voor jou de meest ideale oplossing!

Wat zijn Nachtlenzen?

nachtlenzenNachtlenzen doe je ‘s avonds in en haal je uit bij het opstaan. Je volgt dezelfde werkwijze als gekende zachte lenzen en vormstabiele lenzen, die je overdag draagt, maar avond en ochtend rituelen worden omgewisseld. Lees hieronder meer informatie over nachtlenzen of kom langs bij ons in de winkel in Oostende of Merelbeke.

Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Deze lenzen drijven op de traanfilm en geven een lichte, pijnloze druk op het hoornvlies, de voorkant van het oog. Deze druk zorgt ervoor dat het hoornvlies een andere vorm aanneemt. Dankzij deze vormverandering kan je overdag scherp zien zonder een bril of contactlenzen.

Deze lenzen bieden een goede oplossing voor mensen met droge ogen, die geen contactlenzen kunnen verdragen overdag. Maar ook voor mensen die in een stoffige ruimte werken of in airco, waardoor je geen lenzen kan dragen. Of gewoon voor degene die overdag niet afhankelijk willen zijn van een optisch hulpmiddel.

Nachtlenzen geven je het comfort en de vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Voor wie zijn nachtlenzen?

Nachtlenzen zijn geschikt voor bijzienden. Patiënten met een sterkte van  –0.75 tot –4.50 dioptrie met een cilinder van maximaal –1.50 op 180° tot maximaal –0.75 op 90°.

Deze lens moet zeker juist aangepast zijn, zodat ze geen schade aan het oog kan aanrichten. Om de juiste lens te vinden, moet je soms enkele keren op controle komen. Maar eens je de juiste lens hebt, kan je deze een jaar dragen met alle 6 maanden een controle van het oog en de scherpte van het zicht.

Bij nachtlenzen moet je uiteraard steeds opletten dat je jou aan de nodige hygiëne houdt. Hier vind je de link naar instuctie video’s en contactlensverzorging.

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor nachtlenzen, maak gerust een afspraak bij één van onze optometristen in Oostende of Merelbeke.