Contactlenzen

Myopie remmende lenzen

Myopie remmende lenzen

Wat is myopie?

Bijziendheid of myopie is een veel voorkomende refractieafwijking in het oog. Meestal komt dit doordat je oogbol lichtjes eivormig is, of omdat je lens te veel gekromd is. Binnenvallend licht valt daardoor vóór het netvlies. Bijgevolg is het zicht wazig. In sommige gevallen ontwikkelt de bijziendheid zich heel snel, waardoor er een snelle achteruitgang van het zicht ontstaat. Mensen met degeneratieve myopie lopen een verhoogd risico op verschillende oogaandoeningen. Verschillende recente studies tonen aan dat we de bijziendheid kunnen afremmen door middel van myopieremmende brilglazen of contactlenzen.

Lees hier meer informatie over myopie of bijziendheid.

 

Wat zijn myopie remmende lenzen?

Myopie remmende lenzen zijn ontwikkeld om de snel toenemende bijziendheid af te remmen en zo ook de snelle achteruitgang van het zicht.

Enerzijds bestaan er nachtlenzen. Nachtlenzen doe je ‘s avonds in en haal je uit bij het opstaan. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Deze lenzen drijven op de traanfilm en geven een lichte druk op het hoornvlies, de voorkant van het oog. Deze druk zorgt ervoor dat het hoornvlies een andere vorm aanneemt. Dankzij deze vormverandering kan je overdag scherp zien zonder een bril of contactlenzen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat nachtlenzen een remmende werking hebben op de achteruitgang van de bijziendheid. Lees hier meer informatie over nachtlenzen.

nachtlenzen

Anderzijds zijn speciale zachte myopie remmende lenzen ontwikkeld. Deze lenzen zijn opgebouwd adhv een speciaal ontwikkelde technologie. Deze technologie zorgt voor een uitstekende combinatie van enerzijds de optimale correctie en anderzijds de nodige myope defocus. Door het voorzien van een myope defocus, vallen bepaalde lichtstralen voor het netvlies. Dit zorgt ervoor dat het oog minder snel zal verlengen, waardoor de bijziendheid afremt. Tegelijkertijd ziet de lensdrager toch nog altijd scherp door het voorzien van optimale correctiezones, waarbij de lichtstralen op het netvlies vallen. Bovendien zijn zachte lenzen zeer comfortabel om te dragen.

 

Wij kunnen voor jou nakijken of je in aanmerking komt voor myopie remmende lenzen.