Veelgestelde vragen, Contactlenzen

Contactlenzen mythes en feiten

contactlenzen-aanpassen

10 mythes over contactlenzen

Het dragen van contactlenzen, kan enkele vragen met zich meebrengen. Vraag jij je soms wel eens af of je contactlenzen achter het oog terecht kunnen komen? Of hoeveel het kost om lenzen te dragen? Is het wel veilig om gekleurde contactlenzen te dragen…? Wij verduidelijken voor u de 10 meest voorkomende mythes over contactlenzen.

Heb je nog andere vragen over contactlenzen? Aarzel dan niet om ons te contacteren, onze optometristen staan voor u klaar!

Neen, dit is anatomisch onmogelijk. Er bevindt zich namelijk een membraan rondom de achterzijde van de oogbol. Dit membraan staat in verbinding met het ooglid. Hierdoor is het onmogelijk dat een contactlens verschuift achter je oogbol.

Contactlens gerelateerde problemen kunnen voorkomen, maar dit is eerder zeldzaam. De kans op ongemakken vergroot echter wanneer je de lenzen op een foutieve manier onderhoudt. Lees hier meer informatie over contactlensverzorging.

Ondervind je toch ongemakken met jouw lenzen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Contactlenzen kunnen steeds heel gemakkelijk uit het oog genomen worden, mits de juiste handeling. Maak gerust een afspraak en wij nemen alle tijd om jou deze handeling nauwkeurig aan te leren. Of klik hier voor enkele instructievideo’s.

Contactlens gerelateerde problemen kunnen voorkomen, maar zijn eerder zeldzaam. De kans op infecties of ongemakken verhoogd wanneer je de lenzen niet juist onderhoudt. Wij raden aan om 6-maandelijks de lenzen en ogen te laten controleren.

Een preventieve controle laat toe om problemen in een vroeg stadium te herkennen. Zo vermijd je slecht zicht, comfortklachten en verklein je het risico op ooginfecties. Maak hier een afspraak voor een gratis controle-onderzoek.

Wij werken met alle verschillende contactlensleveranciers (Alcon, Coopervision, Johnson&Johnson…). Daardoor bieden wij een zeer ruim gamma aan van contactlenzen. Van standaard tot maatwerklenzen, verschillende materialen en prijsklasses vind je bij Maison Lunettes.

Het is belangrijk dat de gekleurde contactlenzen niet inboeten op comfort en gezondheid. Wij beschikken over gekleurde lenzen die een uitstekend comfort geven en veilig zijn voor uw ogen. Klik hier

Wanneer een kind matuur genoeg is om de lenzen correct te onderhouden, zelf in te zetten en uit te halen, kan hij/zij gerust starten met het dragen van lenzen. Benieuwd of uw zoon/dochter lenzen kan dragen? Maak gerust een afspraak en wij nemen alle tijd voor jullie.

Over het algemeen kan je gerust je lenzen elke dag dragen, mits je je houdt aan de juiste onderhoud procedure. Wel is het echter aangeraden om 6-maandelijks op controle te gaan bij je lensspecialist om problemen in een vroeg stadium te herkennen. Volg steeds de adviezen van je lensspecialist.

 

Neen, indien de lenzen juist aangepast zijn, voel je deze nauwelijks. Bij ongemakken (roodheid, pijn, wazig zicht…) raadpleeg steeds uw lensspecialist.

Om een goed zicht te bekomen, is het essentieel om de voorgeschreven sterkte te hanteren. Volg steeds de adviezen op van je lensspecialist. Heb je het gevoel minder goed te zien met je lenzen? Maak gerust een afspraak bij onze optometristen.