Service & onderhoud, Veelgestelde vragen

Hoe brillen schoonmaken

Hoe brillen schoonmaken?

Regelmatig je bril schoonmaken is geen overbodige luxe. Denk maar aan alle kleine stofdeeltjes en bacteriën, die zich tijdens de dag op je glazen en montuur hechten. Even met een stuk stof erover wrijven en je ziet weer helder, denk je dan. Maar is dat wel zo? Het is niet omdat je geen vuil meer “ziet”, dat je bril effectief goed gereinigd is. Bovendien is je bril afkuisen aan een handdoek of je kledij niet alleen onhygiënisch, je veroorzaakt er dikwijls ook krassen op de brilglazen mee.

Hoe best je bril schoonmaken?

schoonmaken brillenglas

Hieronder vindt u enkele tips over  het schoonmaken en beschermen van jouw bril en brillenglazen. Lees deze aandachtig om langer genot te hebben van je nieuwe bril. Bovendien vermijd je zo krassen op de brilglazen.

 • Bescherm je bril en leg jouw bril steeds in een brillenetui;
 • Leg je bril nooit met de glazen op een tafel of een ruw oppervlak;
 • Leg de bril steeds in een passende en stevige etui;
 • Draag zorg voor je bril en glazen en vermijd contact met scherpe voorwerpen;
 • Vermijd contact met agressieve producten zoals detergent, zuren, basen, haarlak, parfum en alcohol;
 • Je kan jouw bril schoonmaken met lauw stromend water of met ons voorgeschreven product. Enkel deze laatste kan gebruikt worden om jouw brillenglazen te ontvetten;
 • Gebruik ENKEL een microvezeldoekje om de brillenglazen te poetsen en gebruik GEEN andere stoffen zoals een zakdoek, keukenrol, wc-papier, T-shirt, trui, jeans…;
 • Stel je brillenglazen en bril nooit aan hoge temperaturen bloot zoals warm water, sauna, stoom en vermijd temperatuurshocks;
 • Laat de bril nooit achter in jouw wagen (die in de volle zon staat);
 • Let op bij het koken en vermijd vetspatten en blootstelling aan warmte bij het openen van de oven of wanneer je boven een kookpot staat;
 • Gebruik steeds beide handen om de bril op en af te zetten.

Kortom het niet correct poetsen van je bril en glazen kan redelijk dure gevolgen hebben. Want krassen op je bril en glazen zijn er immers voor altijd.

 

Slaat jouw montuur wit uit? Of heb je matte plekken op je montuur? Wij kunnen jouw montuur terug laten blinken door deze te polijsten.

 

Hoe je bril schoonmaken ook je zicht beïnvloedt

Wanneer je jouw bril kuist met een niet aangepaste brillenpoetsdoek, is de kans op beschadiging van je glazen reëel. Kunststof glazen en hun bijhorende coatings zijn erg gevoelig aan krasjes. Wanneer je gewoon over je glas wrijft met een niet aangepaste doek, maak je telkens opnieuw krassen op de brilglazen. Deze krasjes worden weerspiegeld door het licht en zorgen voor een minder scherp zicht en in het slechtste geval zelfs voor een achteruitgang van je zicht.

 

Water en zeep of heb je een aangepast product nodig?

Voor de dagelijkse reiniging van uw bril is stromend water gebruiken meer dan voldoende. Let er wel op dat lauw water gebruikt, zeker geen ijskoud of warm water. Een vetvlek verwijderen, kan u best met onze gratis navulbare brillenspray, die u van ons krijgt bij aankoop van een bril.

Vergeet vooral niet voldoende te spoelen, zo vermijd je dat eerder losgemaakt stof, zweetresten en vuil in de randen van je montuur blijven hangen. Opdrogen doe je bij voorkeur met een schone brilpoetsdoek.

 

Maak hier gerust een afspraak voor het onderhoud van je bril. Bovendien is dit steeds gratis!

Gerelateerde berichten