Brillenglazen

Computer glazen

Computer glazen

Computer glazen zijn de perfecte glazen voor achter jouw bureau en computer te zitten. Dit wordt ook soms een bureaubril genoemd. Ze bevatten een correctie voor scherp zicht op jouw computer, maar ook op leesafstand. Bovendien zijn ze ook voorzien van een blauw licht filter.

 

Een ontspannen houding tijdens het werk

Met een leesbril, gaan we vaak te dicht bij een computer zitten en leunen we dus naar voren. Dit kan spanningen in de nek en rug veroorzaken. Een multifocale bril bevat de vertecorrectie, die overloopt naar de leescorrectie. Aangezien de juiste correctie voor de tussenafstand in het midden van het glas zit, gaan we het hoofd lichtjes achterwaarts kantelen. Dit kan dan weer leiden tot nek- en schouderklachten (zie onderstaande foto). Om deze klachten te vermijden, is het computerglas ontworpen. Dit glas bevat bovenaan de correctie voor tussenafstand en onderaan de nabij correctie. Zo behoud je een natuurlijke en ontspannen houding tijdens het werk op een laptop en kan je ook nabij werk verrichten.

 

Keuze computerglas

Je kan kiezen op welke tussenafstand je de correctie wil. Werk je enkel op uw computer of wil je ook al eens de persoon aan de andere kant van jouw bureau kunnen zien?
Er zijn 3 soorten computer glazen, afhankelijk van de gekozen afstand voor de correctie aan de bovenkant van het glas (zie onderstaande figuur). Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Samen zullen we tot het beste resultaat komen. De glazen worden bovendien op maat gemaakt voor een optimaal zicht.

Benieuwd naar de prijs van computer glazen?