Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 150
Oostende
Di-Vrij: 9u-18u Pauze: 12u-14u
Zat: 10u-17u (doorlopend)
+3259509967

Multifocale brilglazen op maat bij Maison Lunettes

Multifocale brilglazen

Vanaf je veertigste dringt een multifocale brilglas zich aan omdat je meestal op een bepaald moment last van ouderdomsbijziendheid. Kleine letters worden minder scherp. En je moet de krant op armlengte beginnen houden om die te kunnen lezen. Tijd voor een leesbril.

Wie al een bril heeft hoeft niet steeds te switchen, maar kan dit oplossen met multifocale brilglazen. Bij multifocale brilglazen gaat de ene sterkte geleidelijk in de andere over. Zodus combineren ze de verschillende sterktes in één glas. Daardoor is het soms wel even wennen, maar het loont zeker moeite. Met een multifocale bril hoeft u namelijk niet meer van bril te wisselen telkens de zichtafstand verandert. Hierdoor zal u scherper zicht ervaren op grote afstand, kleine afstand of leesafstand.

Ouderdomsbijziendheid begint meestal pas rond je veertigste, maar multifocale brilglazen kunnen ook bij jongeren van pas komen, bijvoorbeeld wanneer de ogen niet helemaal synchroon bewegen of wanneer iemand moeite heeft met scherpstellen. Het onderste leesgebied van het glas maakt het dan gemakkelijker om te focussen.

Bij sommige kinderen kunnen progressieve brillenglazen mogelijks de ontwikkeling van bijziendheid zelfs tegengaan omdat ze de oogspieren minder belasten bij het lezen.

Een multifocaal brilglas is opgebouwd uit verschillende zones die elk een andere sterkte hebben. Afhankelijk waar je precies kijkt door het brilglas, zal het zicht verbeteren op korte, middellange of lange afstand.

  • Het bovenste glaszone corrigeert het zicht voor ver. Die wordt vooral tijdens¬†het autorijden of tv-kijken¬†gebruikt.
  • Om scherp te zien op tussenafstand zoals op een computerscherp, GPS of dashboard gebruik je best het middelste gedeelte van het glas.
  • Om nabij zoals een boek scherp te kunnen zien, kijk je best door het onderste gedeelte van¬†de multifocale brilglazen. Deze zone heeft immers de grootste leescorrectie.

Goedkope multifocale brilglazen

Hoeveel kost een multifocale bril? Het aantal bewerkingen en opgemeten parameters van het glas bepalen de prijs van een multifocale of progressieve bril. Een paar goedkope multifocale brilglazen zal hoogstwaarschijnlijk weinig bewerkingen hebben.

In tegenstelling tot goedkope multifocale brilglazen worden parameters zoals de vertex, de oogdominantie, de inclinatie en kromming van de bril WEL opgemeten. Zoals u hieronder kan zien, zullen de bewerkingen en opgemeten parameters het gezichtsveld vergroten. Met andere woorden de dode en wazige hoeken van het glas zijn kleiner. Hierdoor is het kijkcomfort tot 50% groter.

   

Multifocale brilglazen op maat

Bij Maison Lunettes starten we altijd met dezelfde drie metingen. De basis is een professionele oogmeting en vervolgens meten wij op uiterst precieze wijze de verschillende brilpositie parameters op. Als laatste meten we het kijkgedrag voor zowel ver als nabij op.  Hierbij komt vaak heel veel informatie aan de oppervlakte. Onze experts begeleiden je dan bij het kiezen van de juiste glazen met de correcte opties. Als Varlilux Center bieden wij een aanvullende verzekering en garanties aan zonder bijkomende kost.

Ontdek hier wat dit precies inhoudt. Hoeveel kost een multifocale bril en wat is het verschil in tussen de basis en op maat multifocale glazen vind je terug via deze link.

Sommige multifocale brilglazen zijn speciaal ontworpen voor een bepaalde activiteit. Bij een degressieve brillenglas bijvoorbeeld, zit de sterkte voor de middellange afstand bovenin. Dit kan handig zijn voor mensen die boven hun hoofd moeten werken, zoals garagisten of schilder.

Een andere type degressieve brillenglas is dan weer gemaakt voor mensen die langdurig op de computer werken. Dit laat de drager toe om een computerscherm en tegelijkertijd ook notities op korte afstand te lezen.

De optometrist zal op basis van de activiteiten de beste oplossing voorschrijven. Zo krijg je een bril die perfect is aangepast aan het soort werk dat je doet.