Brillenglazen

Prisma brillenglazen

prisma-bril-met-hoogwaardige-prisma-brillenglazen

Prisma brillenglazen, Maison Lunettes is de specialist

Heb je van de oogarts of orthoptist een voorschrift gekregen voor prisma brillenglazen? En zit je met enkele vragen? Hoeveel kosten prisma brillenglazen? Welk type glas kies je best? Is elk montuur mogelijk? Of is er een extra verdunning nodig? Kom vrijblijvend langs bij Maison Lunettes. Onze optometristen geven je graag advies op maat. Want de prijs, type glazen en verdunningen bij een prisma bril zijn afhankelijk van jouw sterkte.

Geniet van een rustiger zicht met prisma brillenglazen

Wanneer onze twee ogen niet voldoende samenwerken, kan je klachten ervaren. Dubbelzicht, hoofdpijn, vermoeide ogen zijn hier enkele voorbeelden van. Een prisma bril helpt om je ogen beter te laten samenwerken. Bijgevolg ervaar je minder spanningen en een zuiver, enkel beeld.

Wanneer de oogarts voor de eerste keer een prisma sterkte voorschrijft voor jou, wordt er vaak gestart met een fresnel prisma. Dit is een folie, met een prisma sterkte, dat we bevestigen op jouw bestaande bril. Deze folie’s kunnen we gemakkelijk vervangen en wijzigen bij fluctuerende sterktes. Indien jouw sterkte echter stabiel is, bestellen we prisma brillenglazen op maat en slijpen deze in je montuur.

Gewenning

Indien je je nieuwe prisma bril voor de eerste keer opzet, kan het een overweldigend zicht geven. Hoewel een prisma sterkte voor een rustiger, ontspannen zicht zorgt, kan je de eerste dagen een duizelig, draaiend gevoel ervaren. Alsook hoofdpijn is een veel voorkomend ongemak tijdens de gewenningsperiode. Geef je ogen en hersenen voldoende tijd om te wennen aan deze nieuwe sterkte. Blijft de prisma bril na 2 weken echter nog steeds hinder veroorzaken in je zicht, neem dan contact op met ons.