Brillen

Götti Bionic, duurzame brillen

Gotti-bionic-duurzaam-en-ecologische-brillen-slow-eyewear

Götti bionic, een duurzame brillen collectie

Maak kennis met de nieuwe ecologische brillen van Götti: Götti Bionic. Deze collectie volgt de visie van slow eyewear, ofwel duurzame brillen. En dit over de volledige lijn: van de keuze van grondstoffen, de productie van de monturen, tot de ingenieuze etuis.

Götti-bionic-ecologische-brillen

Deze duurzame brillen worden 3D geprint uit 1 grondstof: de zaden van een castorboonplant. Glas- en neusmaat zijn op maat te personaliseren naargelang de brildrager.

Götti-bionic-duurzame-brillen

Götti Bionic collectie bestaat uit 4 klassieke modellen in 4 verschillende aarde kleuren. Zo blijven de monturen tijdloos en niet gebonden aan mode trends. Ideaal voor wie zijn montuur graag meerdere jaren draagt. 

Gotti-bionic

Ecologische brillen horen in een milieuvriendelijke etui. Deze etui kan op verschillende manieren gevouwen worden naargelang jouw smaak. En bovendien 100% made in Switzerland.

Een ecologische brillen collectie door de keuze voor een duurzame grondstof

De Götti Bionic collectie is ontstaan uit slechts 1 grondstof: de duurzame castorboonplant. Zo is het montuur volledig ontdaan van schroeven of metalen scharnieren. De veren (of de beentjes) van de bril moeten echter wel plooibaar zijn. Dit vroeg dan ook om een nieuw doordacht scharniersysteem. De ontwerpers raakten geïnspireerd op de anatomie van de menselijke gewrichten. De naam van de collecite: Götti BIONIC is dan ook een knipoog naar de steeds groeiende technologie.

De productie 

De reductie naar 1 grondstof, maakt een duurzame brillen productie mogelijk. De volledige productie, van de eerste ontwerpen tot de eindafwerking, gebeurt in de fabriek van Götti, gelegen in Zwitserland. Zo daalt het energieverbruik aanzienlijk en vindt er een minimum aan transport plaats. 

Ontdek hier de collectie van Götti of shop online.