Blog

Masunaga brillen

Masunaga

Masunaga brillen

Masunaga staat voor handgemaakte, unieke brillen in een klassiek jasje.

Masunaga brillen

Een van ‘s werelds oudste merken

Masunaga valt te omschrijven als licht, tijdloos en uniek. In 1905 ging Gozaemon Masunaga, de oprichter van het bedrijf, van start met de productie van de monturen. Vandaag de dag is het merk echter wereldwijd gekend en niet meer weg te denken in de optiekwereld. De collectie behoort eerder tot de klassieke stijl wegens de soberheid. De ontwerpers kiezen ook voor een rustig kleurenpallet en gangbare vormen. Zo bestaat zowel de kunststof collectie als de titanium collectie hoofdzakelijk uit ronde, ovale, rechthoekige en de geliefde pantos modellen. Hierdoor bieden de brillen een lichte, elegante uitstraling en doen ze geen afbreuk aan de persoonlijkheid van de brildrager.

Kenzo Takada, de Japanse modeontwerper, heeft mee een lijn brillen ontworpen. Deze samenwerking resulteert in een ongeziene combinatie: de typische klassieke stijl van Masunaga verwerkt met de hedendaagse fashionmode. Zo worden de veren en neusbrug van de monturen voorzien van sierlijke, vintage graveringen.

Handgemaakt in Japan

Fukui (Japan) staat aan de top van de wereld als het gaat om de productie van optische monturen. Masunaga onderscheidt zich echter van andere Japanse firma’s, aangezien ze het enige bedrijf zijn dat zelf instaat voor de volledige productie van grondstoffen tot een afgewerkt product. Bovendien ondergaan de monturen tijdens de productie maar liefst 200 handmatige processen. Dit zorgt voor de hoogste detaillering en kwaliteit. Aangezien kwaliteit en duurzaamheid centraal staan bij de collectie, kiezen de ontwerpers bewust voor een hoogwaardig kunststof materiaal. En de metalen monturen worden vervaardigd uit titanium. Titanium maakt de brillen extreem licht en zeer duurzaam. Dit geeft de brillen een uitzonderlijk aangenaam draagcomfort.