Contactlenzen

Starten met contactlenzen

starten-met-contactlenzen

Starten met contactlenzen

Heb je nog nooit lenzen gedragen en wil je graag starten met contactlenzen? Waar moet je opletten om contactlenzen te dragen en welke lenzen passen bij je? Of draag je al lenzen, maar heb je klachten met je huidige lenzen (discomfort of wazig zicht)? Dan zoeken we samen naar de beste oplossing voor jou! Bovendien krijg je lenzen op proef en onderhoudsproducten mee!

Als optometristen zijn we gespecialiseerd in het aanpassen van contactlenzen. Een optometrist heeft een driejarige bacheloropleiding in de optiek en optometrie gevolgd. Je bent bij ons dan ook aan het juiste adres voor zachte lenzen, vormstabiele lenzen, nachtlenzen, myopieremmende lenzen en sclerale lenzen. We beschikken verder over de meest moderne meetapparatuur. Wij werken ook met de grootste contactlensleveranciers zoals Alcon, Coopervision, Johnson&Johnson, Bausch&Lomb…

Als contactlensspecialisten zijn we de uitgelezen persoon om je ogen en contactlenzen na te kijken. Opdat je comfortabel lenzen zou kunnen dragen, is het van uiterst belang dat we enkele metingen uitvoeren. Zo bepalen we je sterkte via een uitgebreide oogmeting. Verder wordt de unieke kromming van het hoornvlies opgemeten. Om irritaties en/of discomfort te vermijden, is het tenslotte van belang dat de lens precies de vorm van het hoornvlies volgt. Als laatste stap wordt de kwaliteit van de tranen geëvalueerd. Dit gebeurt via een pijnloos fluoresceïne onderzoek. Lees hier meer informatie. Voor deze onderzoeken wordt een aanpaskost aangerekend. Tijdens de proefperiode krijg je lenzen en onderhoudsproducten mee.