Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 150
Oostende
Di-Vrij: 9u-18u Pauze: 12u-14u
Zat: 10u-17u (doorlopend)
+3259509967

Vormstabiele contactlenzen

Elk oog is uniek en heeft een andere vorm. Met behulp van een corneatopograaf wordt er een 3-dimensionale analyse en een exact profiel van jouw cornea gemaakt. Aan de hand van uw persoonlijk, visueel profiel kunnen we de meest geavanceerde en geĂŻndividualiseerde vormstabiele contactlens voorschrijven.

Voor wie?

Leeftijd:

Bij vormstabiele contactlenzen is het leeftijdsbereik iets kleiner dan bij zachte lenzen aangezien hier een grotere zelfstandigheid voor nodig is. Je kan starten met deze lenzen vanaf 16 jaar. Vanaf 45+ hebben we ook multifocale harde lenzen indien men dit wenst.

Afwijking:

Voor harde contactlenzen mag je een grote afwijking hebben. Deze lenzen zijn namelijk beschikbaar van -25.00 dioptrie tot +25.00 dioptrie met een mogelijke cilinder van -0.75 tot -7.00 dioptrie. Deze lens bestaat ook voor presbyopen met een additie van +0.75 tot +3.00 dioptrie.

Gelukkig moet jij deze keuze niet te maken en zijn wij er om voor jou de juiste correctie te kiezen! Zodat jij weer goed kan zien voor ver en nabij zonder een bril te dragen.

Voordelen van harde contactlenzen?

vormstabiele contactlenzenHarde contactlenzen hebben alle voordelen van zachte lenzen. Bovendien geven ze een uitstekende gezichtsscherpte bij hoge sterktes en astigmatisme. De vormstabiele contactlens heeft in tegenstelling tot de zachte lens (met een levensduur van maximaal Ă©Ă©n maand) een levensduur van Ă©Ă©n tot vijf jaar. Dit is mogelijk dankzij het kleinere risico op infecties van het oog door de lens.

Harde lenzen: zuiver maatwerk!

De vormstabiele contactlenzen zijn uitgerust met een unieke HD-technologie en heeft 4 belangrijke eigenschappen:

  • een optimaal gezichtsvermogen;
  • een comfort dat de hele dag duurt;
  • een langere levensduur dan zachte lenzen;
  • harde lenzen zijn bovendien voor vrijwel iedereen geschikt, ongeacht sterkte of leeftijd.

Elk oog is uniek en heeft een andere vorm. Met behulp van een corneatopograaf wordt er een 3-dimensionale analyse en een exact profiel van uw cornea gemaakt. Aan de hand van uw persoonlijk, visueel profiel kunnen we de meest geavanceerde en geĂŻndividualiseerde contactlens voorschrijven.

Bij (vormstabiele) lenzen moet je uiteraard steeds opletten dat u zich aan de nodige hygiëne houdt. Hier vind je de link naar instuctie video’s en contactlensverzorging.

Op deze site kan je een afspraak vastleggen voor een uitgebreid oogonderzoek en een contactlensaanpassing.