Contactlenzen

Vormstabiele contactlenzen

scherp-zicht-met-vormstabiele-contactlenzen
Vormstabiele contactlenzen, geavanceerd en volledig geïndividualiseerd

Voor wie zijn vormstabiele contactlenzen?

Leeftijd

Bij vormstabiele contactlenzen is het leeftijdsbereik iets kleiner dan bij zachte lenzen, aangezien hier een grotere zelfstandigheid voor nodig is. Vanaf 45+ hebben we ook multifocale harde lenzen.

Afwijking

Voor harde contactlenzen mag je een grote afwijking hebben. Deze lenzen zijn namelijk beschikbaar van -25.00 dioptrie tot +25.00 dioptrie met een mogelijke cilinder van -0.75 tot -7.00 dioptrie. Deze lens bestaat ook voor presbyopen met een additie van +0.75 tot +3.00 dioptrie.

Wij zijn er om voor jou de juiste correctie op te meten. Zodat jij weer goed kan zien voor ver en nabij, zonder een bril te dragen.

Voordelen van vormstabiele contactlenzen

Harde contactlenzen hebben alle voordelen van zachte lenzen. Bovendien geven ze een scherper zicht bij hoge sterktes en astigmatisme. De vormstabiele contactlens heeft in tegenstelling tot de zachte lens (met een levensduur van maximaal één maand) een levensduur van één tot vijf jaar.

Voordelen van vormstabiele contactlenzen:

  • Een optimale scherpte;
  • Een comfort dat de hele dag duurt;
  • Een langere levensduur dan zachte lenzen;
  • Laag infectierisico;
  • Harde lenzen zijn bovendien voor vrijwel iedereen geschikt, ongeacht sterkte of leeftijd.

 

Uiterst precieze metingen

Elk oog is uniek en heeft bijgevolg een andere vorm. Met behulp van een topograaf wordt er een 3-dimensionale analyse en een exact profiel van uw hoornvlies gemaakt. Zo meten we uiterst nauwkeurig de kromming van het hoornlies op. Aan de hand van jouw persoonlijk, visueel profiel kunnen we de meest geavanceerde en geïndividualiseerde contactlens voorschrijven.

Bij (vormstabiele) lenzen moet je uiteraard steeds opletten dat je de nodige hygiëne respecteert. Hier vind je de link naar instuctie video’s en contactlensverzorging.

Maak een afspraak voor een uitgebreid oogonderzoek en een aanpassing voor vormstabiele contactlenzen bij Maison Lunettes in Oostende of Merelbeke.