Service & onderhoud

Aangedampte brillenglazen tijdens de coronapandemie

aangedampte brilglazen

Aangedampte brillenglazen tijdens de coronapandemie

Je kent het wel, aangedampte brillenglazen tijdens de coronapandemie vanaf je uw mondmasker opzet.

 

Maar hoe komt dit?

Wanneer je uitademt bij het dragen van een mondmasker in combinatie met een bril, ontsnapt er warme lucht uit het mondmasker. Deze uitgeademde lucht komt in contact met de koude brillenglazen en zal bijgevolg condenseren. Hierdoor slaan uw glazen aan, wat bijgevolg uw zicht belemmert. Hetzelfde fenomeen treedt op wanneer je de oven opent met een bril aan.

 

Mag ik anti-aandampspray gebruiken bij aangedampte brillenglazen tijdens de coronapandemie?

Volgens onze expertise, doe je dit beter niet. Dit product is halsoverkop op de markt gebracht. Bijgevolg zijn de consequenties voor je glazen bij intensief gebruik op lange termijn nog ongekend. Brillenglazen worden namelijk behandeld met verschillende coatings. Het gevaar van de anti-aandampspray is de beschadiging van deze coating. Lees hier meer over de verschillende coatings. 

Anti-damp middelen bevatten ook vaak per- en polyfluoralkyl (PFAS)-stoffen. Deze stoffen zijn schadelijk voor je gezondheid en ook voor het milieu. Bevat het anti-damp middel bestandsdelen met de termen “-fluor” of “hydrofoob”? Vermijd deze producten dan zo veel als mogelijk.

Conclusie: vermijd de anti-aandampspray om uw kostbare glazen te beschermen. 

 

Gebruik onze anti-damp poetsdoek! De veiligste oplossing om aandamping te vermijden.

 

Wij geven u graag enkele veilige tips mee:

  • Zorg dat je mondmasker nauw aansluit en de vorm van uw neus volgt. Mondmaskers met een metalen staafje ter hoogte van de neus zijn ideaal.
  • Duw het mondmasker goed aan rond de neus.
  • Zet uw bril bovenop uw mondmasker zoals in het filmpje verduidelijkt wordt. Dit kan helpen om de warme lucht naar beneden te leiden. 

Indien u nog vragen heeft, aarzal dan niet om ons te contacteren!

 

Aangedampte brillenglazen