Veelgestelde vragen

Lunettes Mobilette

Lunettes Mobilette de optiek aan huis

Lunettes Mobilette is het concept van de mobiele optiek aan huis. Heeft u een voorschrift van de oogarts en/of een nieuwe bril of brilglazen nodig? De geconventioneerde en erkende opticien komt met zijn mobiele meetapparatuur en een reiskoffer met zo’n maximaal 200 monturen bij u thuis of op het werk.

De diensten van de mobiele optiek aan huis zijn beschikbaar voor kinderen, volwassenen, senioren, maar ook voor bedrijven en zorginstellingen. Ervaar het gemak van online te kopen in combinatie met deskundig advies aan huis! U kan via onze site een afspraak maken. Via deze link vindt u antwoorden op al uw vragen. De optiek aan huis is vooral actief als optiek in Oostende, Brugge en Gent. Wij bezoeken echter ook andere regio’s, enkel op aanvraag.

Voormalig medewerker van Optiek Dresen richt Maison Lunettes
en Lunettes Mobilette op!

Ik ben Rodi Kreimech, optometrist en oprichter van Lunettes Mobilette, de mobiele optiek aan huis. Na twee jaar geneeskunde verkoos ik om de opleiding bachelor in de optiek & optometrie aan de HUB te volgen. In 2010 ben ik als optometrist bij Optiek Dresen gestart. Intussen was ik sinds 2010 als optometrist ook werkzaam in het Eyecenter. Dit aan de zijde van dokter Fernand De Wilde en dokter Katrien Vandekerckhove.
In 2010 richtte ik bij Optiek Dresen het contactlenscentrum Oostende op. Ik was jaren het gekende gezicht bij Optiek Dresen en het contactlenscentrum Oostende. In januari 2019 heb ik Optiek Mieke De Bruycker overgenomen. Het contactlenscentrum en Optiek Mieke De Bruycker zijn versmolten tot Maison Lunettes. In 2022 heb ik een tweede winkel geopend in Merelbeke, sinds deze opening ben in niet meer actief als optometrist in het Eyecenter. Zo kan ik mij volledig focussen op Maison Lunettes en Lunettes Mobilette.

Actief als optiek in Oostende, Brugge en Gent

In 2013 heb ik deelgenomen met een missie met de vzw See&Smile. Bijgevolg kreeg ik zo de kans om gedurende twee weken de mensen te helpen door te assisteren tijdens cataractoperaties. Zodoende heb ik mijn kennis en ervaringen kunnen delen met andere optometristen en oogartsen in Myanmar. Tijdens deze reis bedacht ik het idee om ook mensen hier te helpen en zo ontstond het concept van de optiek aan huis, Lunettes Mobilette. Met Lunettes Mobilette ben ik actief als optiek in Oostende, Brugge en Gent.
Aangezien ik graag up-to-date blijf en het belangrijk vind om me te blijven bijscholen in de wereld van de optometrie, heb ik sinds kort een post-graduaat in optometrie aan de universiteit van Edinburgh.

 • Maak een afspraak

  Kies wanneer en waar u wil, wij komen naar u toe zelfs in het weekend.

 • 20 minuten controle

  Een vriendelijke en ervaren optometrist doet alle testen. Met de meest geavanceerde apparatuur wordt uw oogafwijking, gezichtsscherpte, huidige brilsterkte en pupilafstand opgemeten. Indien nodig en bij de minste twijfel wordt u doorverwezen naar een oogarts.

 • We kiezen samen een nieuwe bril

  Wanneer blijkt dat nieuwe glazen zin hebben dan kunnen we ter plaatste een nieuwe bril uitkiezen of nieuwe glazen bestellen die in uw bestaande bril worden gemonteerd.

 • Afgifte nieuwe bril

  Enkele werkdagen na uw eerste afspraak wordt uw bril gratis thuis geleverd.

Waar is de optiek aan huis actief?

De diensten van Lunettes Mobilette zijn nog niet overal in België beschikbaar. Lunettes Mobilette is actief als optiek in Oostende, optiek in Brugge, optiek in Gent, optiek in Roeselare, optiek in Knokke, Zeebrugge, Blankenberge, De Haan, Bredene, Middelkerke, Westende, Nieuwpoort, Koksijde, Oostduinkerke, De Panne, Roeselare, Kortrijk, Gent, Sint Martens Latem, Nevele, Aalter, Oostkamp, Beernem, Brussel, Leuven en Antwerpen.

Staat uw regio er niet bij, neem gerust contact op om na te vragen of wij in uw regio kunnen komen.