Contactlenzen

Contactlens centrum Merelbeke

contactlens centrum Merelbeke

Contactlens centrum in Merelbeke

Het dragen van contactlenzen is een leuke afwisseling voor brildragers. Zo geven lenzen je niet alleen een andere look, maar bieden ze ook veel voordelen (bv. bij het sporten). Of je nu graag wil starten met het dragen van lenzen. Een controle van je huidige lenzen wenst. Of liever wilt overstappen naar een ander type contactlens. Maison Lunettes is het nieuwe contactlens centrum in Merelbeke. Onze contactlensspecialisten, Rodi Kreimech en Marilien Desie, staan voor je klaar. Beiden zijn ze bovendien gediplomeerde optometristen met de nodige kennis en ervaring. Lees hier hoe een contactlens onderzoek verloopt bij Maison Lunettes in Merelbeke.

Waarom kiezen voor een contactlensonderzoek bij Maison Lunettes Merelbeke?

Opvolging en advies van gediplomeerde optometristen!

Hier kan je een antwoord terug vinden op enkele veel gestelde vragen over lenzen. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Wij passen alle types en merken contactlenzen aan!

Als contactlensspecialisten passen we zowel zachte-, harde-, sclerale-, multifocale-, als nachtlenzen aan. Ook alle merken verdelen we.

Gratis 6-maandelijkse preventieve controle en SOS-bijstand!

We raden aan om je ogen en lenzen 6-maandelijks te laten controleren, ookal heb je geen klachten. Bovendien kan je rekenen op onze gratis SOS-bijstand.

Bestel je lenzen zelf online en laat thuis leveren!

Bestel jouw lenzen heel gemakkelijk zelf online!

  1. Surf naar: webshop lenzen
  2. Kies jouw lenzen
  3. Betaal en kies leveringswijze.

Contactlens onderzoek bij Maison Lunettes Merelbeke

Onze optometristen passen alle merken en types contactlenzen aan. Op basis van onze metingen berekenen wij welke lenzen het meest geschikt zijn voor jouw ogen! Hierbij is het van uiterst belang om enkele onderzoeken uit te voeren. Om onze onderzoeken zo nauwkeurig mogelijk te laten verlopen, werken wij met de meest moderne meetapparatuur.

Wij starten ons onderzoek steeds met een controle van het oogoppervlak en eventueel de huidige lenzen. Dit doen we aan de hand van een gedetailleerd microscopisch onderzoek. Om lenzen te kunnen dragen is het dan ook belangrijk dat je ogen gezond zijn. Vervolgens meten we de sterkte van je ogen. Op basis van deze meting berekenen we nadien jouw lenssterkte. Ook de kromming en grootte van het hoornvlies zijn belangrijke parameters. Hiervoor maken we een hoogtekaart van je hoornvlies. Daarna evalueren we de traankwaliteit aan de hand van een fluoresceïne onderzoek.

Als laatste stap verwerken we alle unieke parameters (sterkte van het oog, kromming en grootte van het hoornvlies…) en berekenen wij vervolgens welke lens het meest geschikt is voor jouw ogen.