Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 150
Oostende
Di-Vrij: 9u-18u Pauze: 12u-14u
Zat: 10u-17u (doorlopend)
+3259509967

Een leesbril kopen

Een leesbril kopen

Niemand ontsnapt eraan. Op een bepaald moment in je leven krijg je ouderdomsbijziendheid en moet je je boek verder van je af houden om het nog te kunnen lezen. Alles wat zich dichtbij het oog bevindt, is troebel en veroorzaakt hoofdpijn. Tijd dus voor een leesbril.

Leesbrillen bestaan ook als zonnebril met verdonkerde glazen en UV-bescherming.

Er zijn twee soorten leesbrillen.

  • De ene soort bevindt zich vlak voor je ogen. Dit is vooral geschikt voor mensen die de hele dag door moeten lezen. Wie met deze bril in de verte kijkt, merkt dat alles wazig is.
  • Het andere model zit een beetje lager op de neus en is beter geschikt voor mensen met gemengde activiteiten.

Ontdek hier onze collectie leesbrillen.

Als je vertezicht ook niet perfect is, kun je bifocale of multifocale (progressieve) glazen bestellen. Deze glazen zijn geschikt voor het soort bril waar je steeds door kijkt. Een bifocale lens heeft een duidelijk ‘maantje’ onderin met de leessterkte in. Wie dit maantje lelijk vindt, kan progressieve glazen bestellen. Bij dit soort glazen is het maantje onzichtbaar gemaakt en is de overgang van de sterkte veel subtieler.

Een leesbril is meestal niet geschikt voor computergebruik. Een computerscherm staat verder van je af dan een boek of de krant. Kantel in geen geval je hoofd naar achteren om je computerscherm door je leesbril te kunnen lezen. Want je nekspieren zullen zich vroeg of laat wreken. Voor computergebruikers zijn er speciale computerbrillen op de markt.

Er zijn allerlei kant-en-klare brillen te koop, maar je kunt deze ook op maat laten maken. Een nadeel van de passe-partoutbril is dat je zelden dezelfde waarden hebt op beide ogen. Ook het optische centrum van de lens is niet in overeenstemming met de positie van je ogen. Voor wie astigmatisme heeft, zijn passe-partoutbrillen al helemaal geen optie. Een slecht aangepaste bril is vaak de oorzaak van hoofdpijn en misselijkheid.

Het voordeel van kant-en-klare brillen is dan weer dat ze veel goedkoper zijn. Daardoor kan je dus sneller eens van model wisselen. Ze kunnen ook dienst doen als goedkope reservebril, voor wanneer je dagelijkse bril kapot of verloren raakt.

De prijzen van onze collectie kant-en-klare leesbrillen op sterkte start al aan 45 euro. Liever een leesbril op maat? Bekijk dan hier onze prijzen per glas.