Brillenglazen

Varilux X-series

Varilux X-series brillenglazen

Varilux X-series, De kijkbehoefte van nu.

Onze moderne levensstijl zorgt ervoor dat we steeds vaker moeten schakelen tussen verschillende kijkafstanden. Zo zijn we altijd actief en combineren taken waar we kunnen. Onze levensstijl is ook meer gedigitaliseerd dan vroeger. Hierdoor werken we steeds meer op korte kijkafstanden. Multifocale brillenglazen mogen brildragers hierin echter niet belemmeren. Ze switchen dan ook graag moeiteloos tussen verschillende taken en kijkafstand. Toch hebben veel brildragers met multifocale glazen nog altijd het gevoel dat zij op korte afstand moeten zoeken naar het juiste kijkpunt in het glas. Hierdoor zijn er onnatuurlijke en onnodige hoofdbewegingen nodig om scherp te kunnen zien. Ontdek de nieuwste multifocale glazen: Varilux X-series brillenglazen!

 

Varilux X-series: de nieuwe generatie multifocale brillenglazen!

Varilux X-series is het meest innovatieve Varilux brillenglas. Het rekent af met de belangrijkste beperking van multifocale brillenglazen. In het ontwerp van Varilux X-series houdt men namelijk rekening met de nieuwe levensstijl en kijkbehoeften van de multifocale brildrager. Het brillenglas biedt jou bijgevolg een zeer natuurlijke kijkbeleving zonder onnodige hoofdbewegingen. Varilux X-series multifocale brillenglazen zorgen daardoor voor een gedetailleerde waarneming op alle kijkafstanden. Jij ervaart nu een groter gezichtsveld, zowel in de breedte als in de diepte.

 

Varilux X-series: 3 baanbrekende technologieën

Varilux brillenglazen zijn het resultaat van vele jaren innovatie en ontwikkeling. Elk Varilux X-series glas design maakt gebruik van drie baanbrekende technologieën.

  • Nanoptix: Een revolutie in glastechnologie. Het basisdesign van het brillenglas wordt opnieuw ontworpen. Dit bied je bijgevolg een stabielere waarneming tijdens de dagelijkse bezigheden.
  • Synchroneyes: Een revolutie in glasdesign. Voor het breedste gezichtsveld wordt rekening gehouden met de sterkteverschillen tussen de beide ogen.
  • Xtend-technologie: wat zorgt voor een scherp zicht op verschillende afstanden in dezelfde kijkrichting. Je kunt alle details binnen handbereik gemakkelijker waarnemen zonder je hoofd te veel te hoeven bewegen en zonder te zoeken naar het juiste punt in het brillenglas.

Naast deze technologieën zijn er nog een aantal personalisatiemogelijkheden. Zo is het mogelijk om jouw kijkhouding en leesgedrag mee te nemen in het ontwerp van uw Varilux X-series brillenglas. Dit doen wij door middel van een geavanceerde meting met Visioffice. Bijkomend kunnen wij ook jouw dominante oog bepalen. Door jouw brillenglazen te personaliseren aan de hand van het dominante oog zal je een betere reactievermogen hebben. Deze meting combineren we vervolgens met een aanvullende meting op de Ipad om het leesgedrag en -houding te evalueren. Essilor, de glasfabrikant, neemt deze gegevens daarna mee in het productieproces van het glas.

 

Eye Protect System, voor een goede bescherming van de ogen.

De gezondheid van jouw ogen is belangrijk voor ons. Daarom is ieder Varilux X-series brillenglas uitgerust met de unieke bescherming van Eye Protect System (EPS). EPS reduceert blauwlicht aanzienlijk en beschermt hierdoor het netvlies. Daarnaast filtert het ook het meeste schadelijke blauwe licht, dit vermindert de veroudering van netvliescellen met 25%. Ook biedt het bescherming tegen UV-licht dat aan de voorkant van het glas binnenkomt. Maar ook het UV-licht dat via de achterkant van het glas in het oog kan reflecteren.

 

Unieke Varilux-kwaliteit

Elk paar Varilux brillenglazen wordt geleverd met een garantiecertificaat. Dit verzekert jou ervan dat je daadwerkelijk een Varilux-product hebt aangeschaft.

Maison Lunettes is ook een Varilux Center, dit biedt jou enkele grote voordelen. Lees hier meer!