Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 150
Oostende
Di-Vrij: 9u-18u Pauze: 12u-14u
Zat: 10u-17u (doorlopend)
+3259509967

Ogen laten testen?

Ogen laten testen?

Afspraak oogmeting: gratis en vrijblijvend

De oogmeting wordt bij Maison Lunettes uitgevoerd door geaccrediteerde optometristen en duurt ongeveer 15 minuten.

Een oogmeting bij Maison Lunettes

Voor een oogmeting bij Maison Lunettes kan je eenvoudig online een afspraak maken. Een oogmeting duurt ongeveer 15 minuten en wordt uitgevoerd door een optometrist met de benodigde kennis. Tijdens deze vrijblijvende afspraak worden je ogen gemeten voor een nieuwe bril of lenscontrole.

Of je nu op routineonderzoek gaat, of problemen hebt vastgesteld met je ogen of met je zicht, je wil natuurlijk dat je ogen in goede handen zijn.

Soms is het echter niet zo gemakkelijk om de juiste oogzorgverstrekker te vinden want er bestaan vier soorten oogzorgverstrekkers: oogartsen, optometristen, orthoptisten en optiekers. Wie doet nu wat?

Een oogarts is een geneesheer met specialisatie in de oogheelkunde. De oogarts is een medische specialist  van de anatomie, fysiologie en pathologie van het oog. En oogartsen hebben hun opleiding genoten om een oogheelkundige diagnose te stellen en te behandelingen.

Een opticien is geen dokter, maar maakt brillen volgens het voorschrift van de oogarts, orthoptist of optometrist.

Een optometrist heeft een diploma optometrie en heeft daar minstens drie jaar voor gestudeerd en een praktijkstage gevolgd. Een optometrist is gespecialiseerd in de oog-en lensmeting. Hij is een specialist op het gebied van voorschrijven en aanmeten van brillen en contactlenzen. Hij is een oogzorgverstrekker en is in staat om de zogenaamde “pluis en niet pluis” beoordeling te maken. De optometrist stelt geen diagnose van een oogaandoening en schrijft geen medicatie voor!

De orthoptist is een  paramedicus die tevens ondersteuning biedt in de oogartsenpraktijk of op de oogafdeling van een ziekenhuis. Zo is de orthoptist bevoegd tot het uitvoeren van technische oogonderzoeken en het meten van de refractie bij kinderen en volwassenen om vandaaruit de optimale brilsterkte te bepalen.

Zowel oogartsen, optometristen, orthoptisten en opticiens kunnen allen de bril-en contactlenssterkte opmeten.

Voor oogaandoeningen, zoals cataract, maculadegeneratie, glaucoom en andere chirurgie behoevende ziektes, gaat u best naar een de oogarts.

Met gezonde ogen en voor bril-en contactlensaanmetingen kun u dus net zo goed bij de optometrist, opticien, orthoptist als bij de oftalmoloog terecht.