Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Maison Lunettes – Optiek in Oostende
Nieuwpoortsesteenweg 150
Oostende
Di-Vrij: 9u-18u Pauze: 12u-14u
Zat: 10u-17u (doorlopend)
+3259509967

Ogen laten testen?

Een oogmeting bij Maison Lunettes

Voor een oogmeting bij Maison Lunettes kan je eenvoudig hier online een afspraak maken. Een oogmeting duurt ongeveer 15 minuten. En wordt uitgevoerd door een optometrist met de benodigde kennis. Tijdens deze vrijblijvende afspraak meet de optometrist je ogen voor een nieuwe bril of contactlenzen.

 

Hoe vind ik de juiste oogzorgverstrekker voor een oogmeting?

Of je nu op routineonderzoek gaat, of problemen hebt vastgesteld met je zicht. Je wil natuurlijk in goede handen zijn.

Soms is het echter niet zo gemakkelijk om de juiste oogzorgverstrekker te vinden. Er bestaan namelijk 4 soorten oogzorgverstrekkers: oogartsen, optometristen, orthoptisten en opticiens. Wie doet nu wat?

 

Oftalmoloog

Een oogarts of oftalmoloog is een geneesheer met specialisatie in de oogheelkunde. De oogarts is een medische specialist van de anatomie, fysiologie en pathologie van het oog. Oogartsen stellen een oogheelkundige diagnose en staan in voor de behandeling ervan. Een oogmeting bij een oogarts is mogelijk, maar de wachttijden zijn doorgaans lang. Ook bij een optometrist kan je terecht voor een nauwkeurige oogmeting. Maak hier uw afspraak voor een oogmeting.

 

Opticiens

Een opticien is geen dokter. Opticiens maken brillen volgens het voorschrift van de oogarts, orthoptist of optometrist.

 

Optometristen

Een optometrist heeft na 3 jaar studeren een diploma optometrie behaalt. Optometristen zijn dus gespecialiseerd in oogmeting en contactlensmetingen. Aangezien een optometrist een oogzorgverstrekker is, is hij in staat om de zogenaamde “pluis en niet pluis” beoordeling te maken. De optometrist stelt geen diagnose van een oogaandoening en schrijft dan ook geen medicatie voor!

 

Orthoptisten

De orthoptist is een  paramedicus die ondersteuning biedt in de oogartsenpraktijk of op de oogafdeling van een ziekenhuis. Zo is de orthoptist bevoegd tot het uitvoeren van technische oogonderzoeken en oogmeting bij kinderen en volwassenen. Vandaaruit bepaalt de orthoptist de optimale brilsterkte.

 

Ga ik naar de oftalmoloog, orthoptist, optometrist of opticien voor een oogmeting?

Zowel oogartsen, optometristen als orthoptisten kunnen allen de bril-en contactlenssterkte opmeten. De opticien maakt vervolgens de bril volgens het voorschrift.

Voor oogaandoeningen zoals cataract, maculadegeneratie, glaucoom en andere oogziektes gaat u best naar een de oogarts.

Met gezonde ogen kan u dus net zo goed bij de optometrist als bij de oftalmoloog terecht voor een oogmeting.